nieuws

In 2025 alle stadsdistiributie elektrisch

Belangenvereniging voor transporteurs, TLN, wil zero emissie in binnensteden in 2025 en low emissie in het buitengebied. Deze doelstelling willen zij realiseren met de hulp van transportbedrijven, collega-brancheorganisaties en betrokken overheden.

TLN roept haar leden op om de al vele goede voorbeelden op het gebied van duurzaamheid binnen transportbedrijven te laten zien. ‘Zo kunnen we aantonen dat de transitie die nodig is om de doelstellingen te bereiken al in gang is gezet.’ De transitie kan pas echt slagen als alle betrokken partijen de schouders eronder zetten meent TLN.

De belangenvereniging stelt dat die ambitie alleen gehaald kan worden als alle betrokken partijen de schouders eronder zetten meent TLN. Van rijksoverheid tot gemeenten en collega-brancheorganisaties en van transportondernemers tot voertuigbouwers en brandstofleveranciers.

TLN vindt dat er zo snel mogelijk voldoende materieel beschikbaar moet komen plus ene subsidieregeling om ondernemers tegemoet te komen. Bovendien is het voor transportondernemers belangrijk om te weten op welke wijze de zero emissie gebieden er uit zien en waar ze aan toe zijn. Daar ligt een taak voor de gemeenten. Green Deal ZES voert overleg hierover met de grotere gemeenten.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *