nieuws

Investeren in biomassa blijft nodig

Investeren in biomassa is cruciaal om de klimaatdoelstellingen te behalen. Dat is de conclusie van de 24e European Biomass Conference & Exhibition (EUBCE)die van 6-9 juni werd gehouden in Amsterdam. Het is een nieuw teken voor het bedrijfsleven dat het draagvlak voor biomassa groeit.

Ruim 1.200 mensen uit 60 landen namen eraan deel. Nederlandse bedrijven waren goed vertegenwoordigd. Ze lieten interessante innovaties zien om biomassa ‘integraal’ in te zetten. Niet alleen voor bio-energie, maar bijvoorbeeld ook om reststromen op te werken tot biomaterialen.

Een integrale toepassing van biomassa is belangrijk, zo benadrukte de EUBCE op de slotdag. Biomassa is nodig om de klimaatdoelstellingen van maximaal 2 graden Celsius temperatuurstijging in 2050 te behalen, zoals overeengekomen in Parijs. Bio-energie en biobased producten helpen voor 10 tot 30% mee om de CO2-uitstoot tot het gewenste niveau te verlagen, naast energiebesparing en andere duurzame energiebronnen.

Om de klimaatdoelstellingen te bereiken moet de huidige inzet van biomassa in Europa verdubbelen, berekent de EUBCE. Uit een voorzichtige analyse blijkt verder dat dit op duurzame manier kan. Grootschalige demonstratieprojecten bewijzen dat biomassa effectief omgezet kan worden tot bio-energie, -brandstof en –materialen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *