nieuws

Maak politiek transparant, inzichtelijk en bereikbaar voor een breed publiek

Gebruikers van de informatiedienst Haagse Feiten kunnen vanaf nu op een laagdrempelige manier álle Nederlandse politici en topambtenaren, van wethouder tot Europarlementariër, om advies vragen door middel van een raadpleging. Om dit mogelijk te maken is Political Inzights, de eigenaar van Haagse Feiten, een strategische samenwerking aangegaan met onderzoeksbureau Toponderzoek. Deze samenwerking sluit uitstekend aan bij de ambities van beide organisaties om de politiek transparant, inzichtelijk en bereikbaar te maken voor een breed publiek.

Met een raadpleging wordt aan de hand van open vragen rechtstreeks met de beleidsmakers in contact getreden. Voorbeeldvragen van Haagse Feiten Raadplegingen zijn bijvoorbeeld: Hoe goed kennen de leden van de Tweede Kamer de verschillende buitenlandse online casino’s en waar is dit op gebaseerd? Hoe staan de Groningse statenleden tegenover de nieuwe Energiewet, in vergelijking tot statenleden uit andere provincies?

Een raadpleging gaat veel verder dan een peiling; het zoekt vanuit een bepaald onderwerp naar richting vanuit de beleidsmakers. Antwoorden worden anoniem verwerkt, maar het eindrapport kan, indien gewenst, verstuurd worden aan de gehele doelgroep.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *