nieuws

Meer jonge ambtenaren in dienst van gemeenten

In 2014 zijn er 1.880 jongeren onder de 35 jaar in dienst gekomen bij de gemeenten. In 2015 nog eens 1.630 meer dan in het jaar ervoor: 3.510. De ambitie van de sociale partners om de instroom van jongeren met 1.500 te vergroten is hiermee gehaald. Dat zegt het A+O fonds Gemeenten op haar website.

De VNG en de vakbonden spraken in 2014 de ambitie uit dat in 2014 en 2015 bij elkaar minimaal 1500 jongeren een baan zouden krijgen in de gemeentesector. Het gaat hierbij om medewerkers van 35 jaar of jonger. Naast de oproep aan gemeenten om jongere medewerkers te werven, hebben de sociale partners verschillende stimuleringsmaatregelen afgesproken. Zo zijn de mogelijkheden voor werkervaringsplaatsen en stageplaatsen verduidelijkt en vergroot en geeft het A+O fonds Gemeenten ondersteuning bij het invoeren van zogenaamde generatiepacten: regelingen waarbij oudere medewerkers met gedeeltelijk behoud van inkomen minder kunnen gaan werken en zo plaatsen kunnen creëren voor jongeren. Het A+O fonds kent daarnaast een subsidieregeling voor gemeenten die jongeren aanstellen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Op het moment dat de uitstroom wordt goedgemaakt met extra instroom is het uiteindelijke resultaat nihil. Dus het zou erg interessant zijn om hierbij ook de cijfers te geven van het aantal jongeren onder de 35 dat is uitgestroomd. Mijn indruk is dat dat aantal ook vrij groot is.