nieuws

Merel van Vroonhoven houdt Van Slingelandtlezing

De Vereniging voor Bestuurskunde organiseert op donderdag 3 november de jaarlijkse Van Slingelandtlezing. De Van Slingelandtlezing wordt verzorgd door een prominent denker en/of practitioner op het terrein van het openbaar bestuur. Dit jaar is dat Merel van Vroonhoven, voorzitter van het Bestuur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Van Vroonhoven geeft haar visie op overleven in de bestuurlijke biotoop van het internationale financieel toezicht. De technologische revolutie gaat sneller dan overheden, maatschappelijke instituties en governance-structuren kunnen bijbenen. Om toonaangevend, onafhankelijk en gezaghebbend te blijven, moeten ook toezichthouders  een evolutionaire ontwikkeling doormaken. Toekomstbestendig toezicht vraagt om data-gedreven organisaties, grensoverschrijdende samenwerking, een transparante opstelling en verbinding met stakeholders en samenleving. Maar hoe bereik je die omslag met beperkte middelen, in een sfeer van maatschappelijk wantrouwen en binnen een politiek instabiel Europa?

De Van Slingelandtlezing vindt plaats in de Eerste Kamer der Staten-Generaal in Den Haag. Aanvang: 16.30 uur. Meer informatie, zie Agenda.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *