nieuws

Nederland ICT wil extra geld voor cybersecurity MKB

Van het extra budget voor veiligheid, moet een ook een deel worden besteed aan het bevorderen van de digitale weerbaarheid van het MKB. Dat zegt branchevereniging Nederland ICT naar aanleiding van de gisteren gepresenteerde Miljoenennota. Naast de nu gereserveerde 35 miljoen euro voor cybersecurity bij veiligheidsdiensten zou hier extra budget voor moeten komen.

ICT stelt onder andere voor om een Digital Trust Center op te richten. Deze organisatie moet een aanspreekpunt worden voor MKB-bedrijven en concrete adviezen geven op het gebied van cybersecurity en privacy. Voor de komende kabinetsperiode zou daar een bedrag van in totaal 10 miljoen euro voor gereserveerd moeten worden.
Het recent verschenen Cyber Security Beeld Nederland bevestigt dat het MKB zeer kwetsbaar is voor cybercrime en digitale spionage. Adviesbureau Deloitte heeft uitgerekend dat de kosten voor cybercrime in Nederland jaarlijks 10 miljard bedragen. Volgens Nederland ICT zou een Digital Trust Center zichzelf op termijn terug kunnen verdienen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *