nieuws

Nederland zet zich in voor duurzame palmolieketen

Nederland weet steeds meer landen te overtuigen om zich te committeren aan het inkopen van 100% duurzame palmolie. Ook Noorwegen sluit zich nu aan bij de Amsterdam Palm Oil Declaration waarin wordt gestreefd naar een duurzame palmolieketen in 2020.

De Noorse premier Erna Solbergdeclared tekende in juni de Amsterdam Palmo Oil Declaration op een conferentie in de hoofdstad Oslo. Daarmee ondersteunt het land de voedingsindustrie in zijn streven ontbossing uit de palmolieketen te bannen en de hele aanbodketen uiterlijk in 2020 helemaal duurzaam te hebben.

In wat bekend staat als de Amsterdam Palm Oil Declaration verenigde de Europese private sector voor het eerst de krachten in december 2015 met als doel een duurzame palmolieketen in 2020. Naast Noorwegen tekenden ook Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Denemarken en Frankrijk de verklaring. Europa is de op twee na grootste importeur van palmolie in de wereld. Een geharmoniseerde aanpak zal het gebruik en de opname van duurzame palmolie versnellen. Europa kan zo als goed voorbeeld dienen voor andere regio’s in de wereld.

Download hier de Amsterdam Palm Oil Declaration

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *