nieuws

Nominaties Overheidsmanager van het Jaar bekend

De nominaties voor de Overheidsmanager van het Jaar 2016 zijn bekend. De finalisten zijn: Piet Sennema, secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas; Monique Vogelzang, inspecteur-generaal van het Onderwijs en Arre Zuurmond, ombudsman regio Amsterdam.

De winnaar van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2016 wordt op 14 november a.s. bekend gemaakt in de Ridderzaal te Den Haag. Het thema dit jaar is ‘Sturen zonder strepen’. De jury, onder voorzitterschap van Ank Bijleveld, commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, is onder de indruk van de kandidaten:

  • De jury over Piet Sennema: een authentieke overheidsmanager die een grote omslag in zijn organisatie heeft weten te realiseren. Hij betrekt bij dit soort grote opgaven zijn omgeving binnen en buiten de organisatie. Hij staat bekend om zijn mensgerichte aanpak en laat mensen binnen de gestelde kaders veel vrijheid. Hij heeft zijn organisatie een schwung gegeven in tijden van verandering en transitie.
  • De jury over Monique Vogelzang: een overheidsmanager die niet hiërarchisch werkt in een hiërarchische omgeving. Zij is een verbinder pur sang en een voorloper in de discussie over kansongelijkheid in het onderwijs. Samen met haar team heeft zij dit thema stevig geagendeerd. Het is bijzonder dat ze door haar eigen ‘veld’ is genomineerd. Ze speelt een grote rol in het vernieuwen van het toezicht.
  • De jury over Arre Zuurmond: een overheidsmanager die de maatschappelijke opgave centraal stelt en doelen bereikt door op een vernieuwende manier te werken. Dit doet hij door zelf te ondernemen en zich te verdiepen in de doelgroepen waar hij voor werkt. Hij wacht niet op klachten maar spoort ze zelf op. Hij stelt daarbij zijn medewerkers in staat zelf beslissingen te nemen en stuurt niet aan vanuit een hiërarchische lijn.Eerdere Overheidsmanagers van het Jaar waren: José Manshanden, Maarten Hajer, Leon van Halder, Hilde van der Meer, Peter Teesink, Hetty Linden, Erik Heijdelberg, Bert Keijts, Maureen Sarucco, Geert Blijham, Martin van Rijn, Pieter Cobelens, Nico Laagland, Roelof Kruize, Jenny Thunnissen, José Hilgersom, Peter van Zunderd, Erry Stoové en Herma Rappa.
Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *