nieuws

Nominaties Prinsjesboekenprijs bekend

Vandaag zijn de nominaties voor de Prinsjesboekenprijs, de prijs voor het beste Nederlandse politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar, bekend gemaakt.

De jury, bestaande uit Kars Veling (voorzitter en voormalig directeur ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat), Sarah de Lange (universitair docent politieke wetenschappen aan de UvA) en Toof Brader (NOS-redacteur bij Politiek24)  nomineerde drie boeken: De belofte. Over macht, idealisme en politiek van Pieter Hilhorst, De verschrikkelijke Janmaat. Nederland en de Centrumpartij van Joost Niemöller en Weerbare democratie. De grenzen van democratische tolerantie van Bastiaan Rijpkema. Het winnende boek zal op 16 september in de Eerste Kamer bekend worden gemaakt.

De Prinsjesboekenprijs voor het beste politieke boek is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. Non-fictieboeken waarin met tekst, beeld of een combinatie daarvan, informatie wordt geboden over onderwerpen uit de landelijke Nederlandse politiek (zoals politieke actoren, thema’s, processen en dergelijke) komen voor nominatie in aanmerking. De Prinsjesboekenprijs bestaat uit een oorkonde waaraan een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden.

De Prinsjesboekenprijs is onderdeel van het Prinsjesfestival, het feest van de democratie. In het centrum van Den Haag zijn van 15 tot en met 20 september verschillende activiteiten die een bijdrage leveren aan de aandacht voor en betekenis van Prinsjesdag, hét nationale evenement op de derde dinsdag van september. Meer informatie over Prinsjesfestival staat op www.prinsjesfestival.nl.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *