nieuws

Omgevingswet uitgesteld tot 2019

De Omgevingswet wordt niet in 2018 maar in 2019 ingevoerd. Dat schrijft minister Melanie Schultz van Haegen (ministerie van Infrastructuur en Milieu) aan de Tweede Kamer.

Volgens de minister kost het wetgevingsproces meer tijd. De nieuwe planning is nog afhankelijk van de uitkomsten van de parlementaire behandeling van de verschillende onderdelen van de stelselherziening en de politieke constellatie na de landelijke verkiezingen van maart 2017. Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan de AMvB’s, de vier uitvoeringswetten. Schultz hoopt op 1 juli te starten met de formele toetsing en consultatie van de AMvB’s.

Gezien de enorme omvang van de wetsontwerpen en vanwege het feit dat de toetsing en consultatie in de zomerperiode plaatsvinden, wordt de gebruikelijke termijn van acht weken opgerekt tot drie maanden. De bestuurlijke partners (de koepels van gemeenten, provincies en waterschappen) krijgen daardoor tot 30 september tijd om hun reacties in te dienen. De toetsing en consultatie van de Invoeringswet volgt dan in het najaar. Voor de zomer van 2017 (maar na de Tweede Kamerverkiezingen) buigt de Raad van State zich over de wetsvoorstellen (Bron: Binnenlands Bestuur).

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *