nieuws

Oud-politicus Bob van den Bos schrijft toneelstuk

Wat is de invloed van politieke strijd op het persoonlijke leven van politici? Om deze vraag draait het in Slagschaduw van het Binnenhof, een klassiek drama geschreven door oud-politicus Bob van den Bos (zie foto). Het toneelstuk zet de schijnwerpers op de ‘verborgen’ menselijke kant van het politieke bedrijf. Het is de eerste productie van Stichting Politiek Theater.

Van den Bos was eerder lid van de Tweede en Eerste Kamer. Als volksvertegenwoordiger kreeg hij regelmatig de vraag hoe politici met elkaar omgaan buiten de schijnwerpers. ‘Deze nieuwsgierigheid heeft mij geïnspireerd om dit toneelstuk te schrijven. Media tonen ons de buitenkant van de politiek. Het persoonlijk leven van politici wordt zorgvuldig geheim gehouden. Slagschaduw van het Binnenhof geeft een beeld van de menselijke verhoudingen achter de schermen en laat zien wat ambities en macht met mensen doen.’

De aspiratie van Van den Bos reikt verder dan het uitvoeren van zijn eigen geesteskind. Hij heeft een stichting opgericht om op een breed vlak het inzicht in politiek en maatschappij te vergroten door theatervoorstellingen, debatten, educatieve projecten en voorlichting. Bij deze eerste productie werkt de stichting onder andere samen met de Haagse Hogeschool.

In de slagschaduw van het Binnenhof is op 23 en 30 novmber aanstaande te zien in Theater Diligentia in Den Haag. Roeland Radier en Maiko Kemper spelen de politici. Marieke Mingelen en Iris Lind vertolken de vrouwelijke hoofdrollen. Journalistiek en voorlichting krijgen gestalte in de personen van Daan Weterings en Cystine Carreon.

Voor meer informatie: www.stichtingpolitiektheater.nl.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *