nieuws

Ambtenaren lossen leningen braaf af

De betalingsachterstand op leningen is bij ambtenaren maar liefst negen keer kleiner dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van Ambtenarenlening, die de gegevens van 5.000 ambtenaren vergeleek met die van de gemiddelde Nederlandse lener. Het gaat om een vergelijking over het eerste half jaar van 2016.

Eerder dit jaar liet Bureau Krediet Registratie (BKR) al weten dat over de eerste zes maanden van 2016 minder mensen een betalingsachterstand hebben. Toch is dat met 9 procent nog altijd negen keer hoger dan de nog geen 1 procent bij ambtenaren. Ambtenaren kunnen volgens Ambtenarenlening dan ook gezien worden als de beste betalers.

Ambtenarenlening deed drie jaar geleden al een vergelijkbaar onderzoek. Ook toen bleken ambtenaren een betere betalingsmentaliteit te hebben dan de gemiddelde Nederlandse lener. Het verschil was toen echter een factor 4 en daarmee ruim twee keer zo klein als nu. Anja Becker, directeur van Ambtenarenlening, wijt de groei in het verschil voornamelijk aan de financiële crisis en het verschil in baangarantie.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Dit bericht roept bij mij de vraag op wie de ‘gemiddelde Nederlandse lener’ dan is. Het zo passender zijn om alleen met ‘alle werkende leners’ te vergelijken. Dan sluit je tenminste wat andere factoren uit.