nieuws

Overheidsorganisatie van het Jaar 2016

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2016 is geopend! Nomineren kan tot 1 augustus waarna de jury 3 finalisten zal aanwijzen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Overheidsawards op 14 november 2016.

De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven voor het voetlicht te brengen. Deze initiatieven zijn een bron van professionele trots en dienen ter inspiratie voor eenieder die op zoek is naar manieren om het functioneren van publieke organisaties te verbeteren. Die zoektocht is trouwens ook de dure plicht van professionals en managers in het openbaar bestuur. Wij willen deze zoektocht voeden door voorbeeldige praktijken zichtbaar te maken en te waarderen. Dit doen we niet enkel tijdens de Verkiezing, maar ook na de Verkiezing is aandacht voor kennisdeling binnen het openbaar bestuur van belang. Dit doen wij bijvoorbeeld door de Tour d’Overheid, een tour op 23 juni 2016 langs de drie finalisten van 2015.

Op maandag 14 november 2016 zal tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal bekend worden gemaakt welke van de drie finalisten zich de beste overheidsorganisatie van het jaar 2016 mag noemen.

De Verkiezing is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Unie van Waterschappen, Verenging voor Bestuurskunde, IPO, BZK, ICTU, VNG en KING. Bekijk de website van de verkiezing voor meer informatie.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *