nieuws

PM top 100 De beste ambtenaren van 2014

Sjors van Duren van de Stadsregio Arnhem Nijmegen is door de jury tot winnaar van de PM Top 100 2014 uitgeroepen. De publieksprijs gaat naar Eugène van Mierlo van Brandweer Nederland, die de meeste stemmen van de lezers wist te vergaren. Het is de vierde keer dat PM Public Mission de verkiezing van de honderd beste ambtenaren heeft georganiseerd.

Waar vorig jaar een rijksambtenaar de lijst van de honderd beste ambtenaren aanvoerde, gaat de winst dit keer naar een regio in het oosten des lands. Winnaar Sjors van Duren is werkzaam in de regio Arnhem/Nijmegen, de standplaats van publieksfavoriet Eugène van Mierlo is Arnhem.

Als programmacoördinator risicobeheersing van Brandweer Nederland wist Van Mierlo zoveel stemmen in de wacht te slepen dat hij bovenaan de lijst met honderd ambtenaren staat. Het levert hem de publieksprijs van de vierde editie van de PM Top 100 op.

De jury, die haar oordeel mocht vellen over de tien ambtenaren met de meeste stemmen, koos Sjors van Duren tot absolute winnaar van de verkiezing van de beste ambtenaren. De adviseur mobiliteit sprong eruit vanwege zijn tomeloze inzet voor de aanleg van snelfietsroutes en zijn bijdrage aan de realisatie van een fietstunnel onder de A15. De jury roemde onder meer zijn ‘persoonlijk leiderschap’ en vindt hem een ‘vaardige en bestuurlijk handige ambtenaar’. Juryvoorzitter Jacques Wallage is onder de indruk van de verbinding die Van Duren weet te leggen tussen binnen en buiten. Als winnaar krijgt Van Duren een opleiding aangeboden van PBLQ ROI.

Joyce Bergmans en Erik Biemans van de gemeente Oss en Simone Roos, werkzaam voor het ministerie van BZK, hebben van de jury een eervolle vermelding gekregen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *