nieuws

Politieke tegenstellingen binnen familiebanden

Hoe groot is het politieke verschil nog tussen links en rechts? Waar liggen de tegenstellingen en tweedelingen in de Nederlandse samenleving? En hoe bepalend is het gezin waarin je opgroeit voor de ontwikkeling van je eigen politieke ideeën? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens een speciale avond gepresenteerd door de Balie en DeLaMar.

Het jaar 2017 wordt een belangrijk jaar voor de Nederlandse politiek. In aanloop naar de verkiezingen, verkennen we met politici, politicologen en historici het Nederlandse politieke landschap anno 2016. Aan de hand van scenes uit de theatervoorstelling Palm Springs, een Amerikaans drama over een politiek verdeelde familie dat nu in het DeLaMar theater speelt, gaan we in gesprek over politieke verschillen en tweedelingen in de samenleving.

Tijdens deze avond komen politiek en theater samen. Pieter Duisenberg,VVD-kamerlid en zoon van voormalig PvdA-minister Wim Duisenberg en regisseur Antoine Uitdehaag (regisseur Palm Springs) gaan in gesprek over politiek binnen familiebanden. Met onder andere politicoloog Tom van der Meer worden de politieke ideeën, sentimenten en verhoudingen in Nederland gepeild.

Topacteurs Tjitske Reidinga, Han Kerckhoffs en Geert de Jong spelen enkele scenes uit de theatervoorstelling Palm Springs, die het uitgangspunt vormen voor politieke reflectie.

Over Palm Springs:
In de nasleep van de Amerikaanse verkiezingen speelt het Amerikaanse familiedrama Palm Springs in het DeLaMar Theater onder de regie van Antoine Uitdehaag. In Palm Springs keert Brooke Wyeth, een veelbelovende jonge auteur, na jaren afwezigheid terug naar haar ‘in-haar-ogen’ conservatieve familie met kerst. In haar reiskoffer heeft Brooke het script van haar nieuwe boek dat binnenkort zal verschijnen. Een boek over haar jeugd, haar ouders, de politieke meningsverschillen en een familiegeheim. De aanstaande publicatie zet alle verhoudingen binnen het gezin op scherp en dreigt het zorgvuldig opgebouwde imago van het gelukkige gezin in één klap teniet te doen.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *