nieuws

Raadsleden negatief over prestaties collega's

Nederlandse raadsleden  zijn niet zo te spreken over de prestaties van collega-raadsleden. Bijna de helft noemt het lage niveau van de gemeenteraad een van de negatieve aspecten van het raadswerk. Een deel zegt zelfs dat het niveau van de raad te laag is om het raadswerk goed uit te voeren. Dat blijkt uit een onderzoek dat de NOS deed in samenwerking met raadsledenvereniging Raadslid.NU. Ruim 2100 raadsleden deden mee.

Vooral gemeenteraadsleden die in de oppositie zitten zijn kritisch: 45 procent van hen zegt dat er onvoldoende kwaliteit en expertise is in de raad. Bij de raadsleden uit de coalitie is dat 28 procent.

Desondanks stelt driekwart van de zittende gemeenteraadsleden zich opnieuw beschikbaar voor een volgende periode. Het enthousiasme is het grootst onder raadsleden die in hun eerste periode zitten. Maar ook van de raadsleden die al meer dan twaalf jaar in de raad zitten, wil nog altijd ruim 60 procent door.

Meer lezen op nos.nl

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Niet het niveau van de volksvertegenwoordiging is te laag, maar de eisen die worden gesteld aan de functie worden te hoog in deze complexe samenleving.
    Een zelfbenoemde Latijn sprekende ‘intellectueel’ in het parlement is ook geen garantie op succes.