nieuws

Sabine Kern is de Beste Ambtenaar van het Jaar 2016

Sabine Kern is de winnaar van de PD Top 100 Beste Ambtenaar van het Jaar 2016. Dat heeft juryvoorzitter Erik Akerboom vanavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Politiebureau Hoefkade in Den Haag. Volgens de jury heeft Kern (concessiemanager Openbaar Vervoer van de provincie Limburg) haar sporen verdiend. Er was veel gedoe rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer in de provincie, onder andere vanwege bedrijfsspionage door één van de inschrijvers. In deze context heeft Kern orde op zaken gesteld. Ook slaagt ze erin de verbinding te maken tussen de bestuurlijk opdrachtgever, de vervoerder en haar medewerkers; de provinciale organisatie en de samenleving. En dat allemaal in de Limburgse provinciecultuur. Dat is heel knap!

De tweede plaats in de PD Top 100 gaat naar veiligheidscoördinator in Amsterdam-Zuid Abdelhak Belkasmi. De derde plaats is voor Rhodia Maas, in haar hoedanigheid als directeur DT&V. Mirella Tijhaar (manager van het Nationaal Capaciteitenprogramma bij het ministerie van Veiligheid en Justitie) is de winnaar van de PD Top 100 Publieksprijs. Zij heeft de meeste stemmen weten te verzamelen.

In totaal brachten meer dan 10.000 mensen hun stem uit. ‘Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar,’ aldus organisator en uitgever van Publiek Denken Asha Narain. ‘Een duidelijk signaal dat de waardering voor de ambtenaar groeit en de PD Top 100 aan belang en populariteit wint.’

De jury van de PD Top 100 Beste Ambtenaar 2016 werd voorgezeten door Erik Akerboom, korpschef Nationale Politie. Verder hadden in de jury zitting Olav Welling (ministerie van BZK, directeur Ambtenaar en Organisatie), Sietske Pijpstra, (VNG, hoofd Werkgeverszaken en Gemeentelijke organisatie/secretaris College van Arbeidszaken), Albert Vermuë (directeur Unie van Waterschappen), Ab van Ravestein (directeur RDW en voorzitter Handvestgroep), Gabrielle Haanen (gemeentesecretaris Utrecht en voorzitter VGS), Hans Goedhart (voorzitter van de Kring van Provinciesecretarissen en secretaris van de provincie Utrecht), Michaël Munnich (directeur Driessen) en de winnaar van vorig jaar Richard Baas.

De PD Top 100 Beste Ambtenaar is een initiatief van Publiek Denken, i.s.m. het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Driessen HRM en de Nationale Politie.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *