nieuws

Stan Gielen voorzitter NWO

Stan Gielen wordt per 1 januari 2017 voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). NWO verandert op dit moment ingrijpend. Vanaf 1 september 2016 is Gielen als aanstaande bestuursvoorzitter betrokken bij de verdere invulling van deze organisatieverandering.

Prof. dr. C.C.A.M. (Stan) Gielen is tot 1 september 2016 hoogleraar Biofysica en decaan van de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Na zijn doctoraalexamen Experimentele natuurkunde en zijn promotie in de Biofysica in Nijmegen werkte hij van 1980 tot 1988 aan de Universiteit Utrecht en in de VS. In 1988 volgde benoeming tot hoogleraar Biofysica aan de Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit, in 1995 werd die leeropdracht uitgebreid tot het Radboudumc.

Zijn verdere functies op nationaal niveau lopen uiteen van het directeurschap van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour tot het voorzitterschap van het bestuur van het samenwerkingsverband Nikhef en van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA). In internationaal verband participeerde Gielen o.a. in de Executive Board of the European Neural Networks Society en in de Life Science Working Group of the European Space Agency. Hij werd in 2009 gekozen tot lid van de KNAW.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *