nieuws

Stuiveling Open Data Award

De overheid streeft ernaar om zoveel mogelijk eigen data vrij beschikbaar te stellen. Om te laten zien wat er mogelijk is met open data en om het gebruik ervan aan te moedigen heeft het ministerie van BZK vanaf dit jaar de Stuiveling Open Data Award (SODA) ingesteld. De prijs is vernoemd naar Saskia Stuiveling, tot medio 2015 president van de Algemene Rekenkamer, die deze award bij haar afscheid van het kabinet kreeg. Ze is uitgesproken voorstander van open data en vindt het belangrijk dat wie dat wil, zelf met overheidsdata aan de slag kan.

Van 28 september tot en met 8 november kunnen deelnemers meedoen aan de wedstrijd via het deelnameformulier op www.soda2016.nl. De wedstrijd staat open voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van publieke organisaties gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie. De beste inzendingen presenteren zich vervolgens op 12 december 2016 tijdens de awardbijeenkomst op het Hoe Open? Festival. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €20.000 voor de verdere investering in en doorontwikkeling van de toepassing.

De jury voor de Stuiveling Open Data Award bestaat uit Arno Visser (Algemene Rekenkamer), Chris Sigaloff (Kennisland), Marianne Linde (Geodan) en Erik Huizer (SURFnet).

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *