nieuws

Teun Meulepas Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017

Teun Meulepas, projectleider energie bij de Provincie Noord-Brabant, is verkozen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2017. Eveline Zeeman, gemeente Zaanstad, heeft de publieksprijs gewonnen. De prijzen worden uitgereikt door FUTUR. Daarmee wil de organisatie het imago van de ambtenaar verbeteren en de meerwaarde van de jonge ambtenaar in de veranderende overheid zichtbaar maken.

Vier jonge professionals namen het tegen elkaar op tijdens de verkiezingsavond gisteren in de Winkel van Sinkel (Utrecht). Voor een publiek van ruim 350 aanwezigen kregen ze uitdagingen voorgelegd en presenteerden ze zichzelf door hun droom voor de overheid te delen. De vakjury, bestaande uit Kim Putters (Directeur SCP en bijzonder hoogleraar Erasmus Universiteit), Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid D66 en oud-finalist JAvhJ), Arre Zuurmond (Ombudsman regio Amsterdam en Overheidsmanager van het Jaar 2016), Maarten van Diggelen (Senior trainer en adviseur Bestuursacademie Nederland) en Liang de Beer (vice-voorzitter FUTUR Jonge Ambtenaren Netwerk) verkozen Teun Meulepas unaniem tot winnaar.

Juryvoorzitter Kim Putters prees Meulepas om zijn sterke persoonlijkheid, zijn lef en het feit dat hij risico durft te nemen. ‘Teun is iemand die iedereen durft te spreken, binnen en buiten Nederland. Iemand die verbinding weet te maken en die de lessen uit het ene vraagstuk weet toe te passen op een ander vraagstuk. Hij accepteert geen grenzen en daagt ze uit. Het is iemand die nieuwe wegen weet te vinden op zo’n ontwapende en onbevangen manier: daar kun je geen nee tegen zeggen.’

Naast de titel JAvhJ wordt ieder jaar de publieksprijs vergeven. De afgelopen periode kon daarvoor via de website van FUTUR worden gestemd. Eveline Zeeman kreeg de meeste stemmen en sleepte deze prijs in de wacht. Als programma manager vluchtelingen bij de gemeente Zaanstad denkt en werkt ze vanuit de behoefte van de stad. Eveline wint een opleidingscheque van de Bestuursacademie ter waarde van €5000,-.

De andere finalisten Karen van Ruiten (projectleider Innovatie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Hans Hindriks (beleidsmedewerker bij de directie MBO van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) maakten eveneens indruk met de creatieve manier waarop zij complexe vraagstukken op een creatieve manier aanpakken. Alle finalisten krijgen een coachingstraject aangeboden.

.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *