nieuws

Weerbericht groene energie in Vlaanderen

Vanaf 20 juni zenden alle regionale zenders in Vlaanderen een weerbericht groene energie uit. Wekelijks kunnen inwoners bekijken hoeveel de zonnepanelen, zonneboilers en windturbines in hun provincie de afgelopen week hebben opgebracht. Minister van Energie Bart Tommelein wil zo nog meer mensen warm maken om te investeren in hernieuwbare energie.
Zon en wind zijn waardevolle energiebronnen die veel kunnen betekenen voor ons energiesysteem van de toekomst. Hoeveel ze precies kunnen betekenen, laat het Vlaams Energieagentschap voortaan wekelijks zien in het weerbericht groene energie.

‘Door burgers beter te informeren over de opbrengsten van groene energie, vergroten we het draagvlak. Zo wordt een windmolen iets tastbaar dat ons iets oplevert in plaats van iets dat in de verte staat te draaien’ zegt de minister. ‘Er lopen gesprekken met VTM en VRT om ook op de nationale zenders een weerbericht groene energie te brengen. Op termijn zouden we zelfs voorspellingen willen tonen: hoeveel zonne-energie kan er morgen geproduceerd worden? En hoeveel windenergie?’

Met dit weerbericht wil de België nog meer gezinnen warm maken voor zonnepanelen, zonneboilers en windturbines. ‘Op hun daken, in hun huizen, in hun buurt. Alleen door allemaal samen te investeren in hernieuwbare energie, kunnen we de noodzakelijke energie-omslag maken. Niet alleen om onze doelstellingen te halen, maar ook voor de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen,’ aldus Bart Tommelein.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *