nieuws

Publiek Denken onderzoekt werkbeleving ambtenaren

Hoe beleven ambtenaren hun werk? Dat is de centrale vraag in een onderzoek dat Publiek Denken uitvoert met het Ambtenarenpanel. Aan bod komt onder andere of en hoe organisaties inspelen op de behoeftes van medewerkers door een werkomgeving te bieden waarin ze zich veilig voelen en vitaal blijven. Belangrijk daarbij is een open cultuur waar mensen (zowel medewerkers onderling als managers en medewerkers) elkaar aanspreken en waarbinnen iedereen toegang heeft tot relevante informatie en inzichten. Een cultuur waarvoor de organisatie vanuit gedeelde werkwaarden de randvoorwaarden moet bieden.

Een ander belangrijk aspect van de werkbeleving betreft de werkomgeving, waaronder de werkplek. De werkplek dient erop (in)gericht te zijn dat medewerkers op een prettige, duurzame, gezonde en flexibele manier kunnen (samen)werken. Een goede inrichting van overheidsgebouwen en de digitale omgeving is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap. Dit draagt bij aan het imago van de overheid als een aantrekkelijke werkgever. De gebouwen waarin wordt gewerkt dienen als bron van inspiratie en stimulans voor samenwerking.

Wilt u meedoen aan het onderzoek naar werkbeleving? Ga dan naar de website van het Ambtenarenpanel.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. neem ook even kennis van artikel uit NRC over het (promotie) onderzoek van Stefan Sticghel, die zijn onderzoek en er op gebaseerde boek, wijdt aan Concentratie.
    kantoortuinen zijn funest voor concentratie.
    dus in het licht van bovenstaande vraag ik me af hoe een prettige duurzame gezonde en flexibele werkplek en inrichting er uit moet zien, zodat overheidsmedewerkers zich (wel) beter kunnen concentreren.
    wij in amsterdam bij de gemeente hebben net allemaal kantoortuinen gekregen.. mooi, licht, modern, maar gehorig, en niet echt goed voor de concentratie, naast andere facetten die ook nog meespelen: plek vinden, wel niet communiceren op de werkvloer met elkaar etc. Wat vinden anderen daarvan?