nieuws

WRR presenteert rapport over verscheidenheid

Eind mei presenteerde de WRR De nieuwe verscheidenheid. Toenemende diversiteit naar herkomst in Nederland. De  verkenning is aangeboden aan Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

De nieuwe verscheidenheid analyseert de veranderingen in de samenstelling van de Nederlandse bevolking en laat zien hoe verscheidenheid naar herkomst verschillend uitwerkt tussen en binnen Nederlandse gemeenten. De afgelopen decennia is de verscheidenheid naar herkomst onder de Nederlandse bevolking sterk toegenomen. Waar voorheen grote groepen migranten uit een klein aantal landen naar Nederland kwamen, komen tegenwoordig kleine groepen uit een groot aantal landen. De toenemende verscheidenheid leidt tot nieuwe maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van sociale cohesie.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 1. De verscheidenheid is een verrijking voor Nederland en we kunnen veel van elkaar leren alleen de stugge personen die aan bepaalde tradities vasthouden die tegen onze Europese normen indruisen zullen het moeilijker hebben om hier te aarden want de moderne maatschappij zal bepaald gedrag absoluut niet tolereren

  1. Beste Thea

   Dat rapport is te downloaden op de website van de WRR.

   Hartelijke groet

   Marc Notebomer