nieuws

Zwolle Slimste Binnenstad 2016

De gemeente Zwolle en Nijmegen zijn de gelukkige winnaars van de verkiezing Slimste Binnenstad 2016. In de Jaarbeurs in Utrecht won Zwolle in de categorie ‘Slimste Visie 2016’ en Nijmegen in de categorie ‘Slimste Project .

De Slimste Binnenstad  is een onderscheiding voor steden die door inzet van technologie en het delen van gegevens werken aan maatschappelijke opgaven zoals de verbetering van de mobiliteit, het duurzaam omgaan met het milieu en het verhogen van de kwaliteit van het leven in de stad.

Volgens wethouder Jan Brink van Zwolle is de onderscheiding een grote blijk van waardering voor de manier waarop in Zwolle de in de stad aanwezige kennis wordt gebundeld en gedeeld. Een van de onderdelen waarvoor de jury veel waardering had is bijvoorbeeld het programma Initiatiefrijk Zwolle, bedoeld om burgers en organisaties aan te moedigen om initiatieven ten ontwikkelen die de stad mooier, beter, leuker en socialer te maken. Ook de nieuwe, transparante opzet van de gemeentebegroting oogstte veel lof van de jury.

Het project Smart Emissions van gemeente Nijmegen werd beloond met de prijs voor Slimse Project 2016. Bij het project wordt getest of sensordata over geluid en luchtkwaliteit uit een burger-meet-netwerk inzicht oplevert op lokaal en stadsniveau. Dit wordt gebruikt als aanvulling op de beschikbare professionele data van het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit van het RIVM.

De prijs Slimste Binnenstad is een initiatief van Smart Data City; een samenwerkingsverband van bedrijven en netwerkorganisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van steden en de inzet van technologie om steden aantrekkelijker, veiliger en economisch sterker te maken.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *