nieuws Bestuurskracht

Burger negatief over corona-aanpak

Nog maar 16 procent van de Nederlanders is positief over het coronabeleid van het demissionair kabinet. Dat blijkt uit een lopend gedragsonderzoek van het RIVM.

Het demissionair kabinet zou te laat en te licht hebben ingegrepen tegen de nieuwste coronagolf. Daarnaast behoeft de communicatie verbetering: maatregelen zouden niet goed zijn uitgelegd en bovendien oneerlijk verdeeld zijn over verschillende sectoren en groepen.

Van het percentage dat vertrouwen heeft in de corona-aanpak vindt meer dan de helft (56 procent) dat de overheid niet kordaat genoeg heeft opgetreden. Opvallend is dat het draagvlak voor maatregelen wel gestegen is en dat men zich weer beter houdt aan de basisregels, zoals thuiswerken en afstand houden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Ik vind het niet fijn dat de grootste schreeuwers over dit onderwerp steeds gehoord en geciteerd worden. De meeste gewone burgers zijn niet blij met corona, en ook niet blij met de maatregelen, maar zijn wel bereid om ten behoeve van het welzijn van alle (maar vooral de kwetsbare) medemensen zich aan de maatregelen te houden. Maar die welwillende, meewerkende mensen zijn voor de journalistiek niet ionteressant om gehoord te worden.
    En als je alles vooraf zou weten, dat was het inderdaad heel makkelijk om een goede planning van de noodzakelijke maatregelen te geven. Maar helaas geeft het virus niet zo’n betrouwbare planning af.