nieuws Bestuurskracht

VNG organiseert tweede editie GemeenteDelers

Na het succes van vorig jaar organiseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ook dit jaar weer GemeenteDelers: een landelijke competitie voor alle gemeentes in Nederland, waarin de beste, mooiste, meest innovatieve en menselijke projecten, initiatieven en oplossingen in de schijnwerpers worden gezet. Het doel is om kennis te delen, zodat gemeenten van elkaar kunnen leren.

Vorig jaar hebben 64 geslaagde, bewezen en meetbare projecten de jurytafel gezien, terug te kijken op de databank Praktijkvoorbeelden van VNG (selecteer op #gemeentedelers). Ook dit jaar hoopt de organisatie weer op een grote stroom aan mooie inzendingen.

De competitie is bedoeld voor initiatieven die de lokale dienstverlening aan inwoners en ondernemers verbeteren. Er wordt extra gelet op: het tonen van lef, kijken naar wat wél kan, samenwerken met inwoners & ondernemers, inclusie en de menselijke maat. In plaats van 4, zijn er dit jaar 2 categorieën:

  • Direct: Inwoners en/of organisaties merken meteen zelf iets van verbeteringen van gemeentelijke diensten.
  • Indirect: Verbeteringen in (interne) dienstverleningsprocessen/systemen zijn indirect of pas later merkbaar voor inwoners/organisaties.

Je kunt je nu inschrijven via www.gemeentedelers.nl. De inschrijving sluit op 5 december 2021. Daarna volgen er 3 rondes. Op het VNG-congres in juni 2022 worden de winnaars bekend gemaakt.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *