nieuws Bestuurskracht

Maatregelen tegen problematische schulden

Het demissionair kabinet wil meer doen om problematische schulden te voorkomen. Dat schrijft demissionair minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) in een brief aan de Tweede Kamer.

Verschillende zaken moeten problematische schulden voorkomen. Zo komt er een online overzicht voor alle openstaande vorderingen bij de rijksoverheid en komen er extra waarborgen om te zorgen dat mensen bij het aangaan van betalingsregelingen niet onder het bestaansminimum zakken.

Schouten wil dat er meer aandacht komt voor de specifieke situatie van mensen met schulden en dat zij zoveel mogelijk met één overheid te maken krijgen, in plaats van dat ze vast komen te zitten tussen verschillende instanties.

Het demissionair kabinet heeft zich ten doel gesteld om het aantal huishoudens met problematische schulden in 2030 te halveren ten opzichte van 2015. De afgelopen jaren nam het aantal huishoudens met problematische schulden juist toe.

Eind vorig jaar sprak Publiek Denken met Carola Schouten. Ze stelde toen dat armoedebestrijding niet de taak is van één partij, maar dat overheden, maatschappelijke organisaties, werkgevers, vrijwilligers, schuldeisers en ervaringsdeskundigen een front moeten vormen tegen armoede en schulden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *