nieuws Bestuurskracht

Meer en snellere schuldhulp

De duur van schuldhulpverleningstrajecten bij gemeenten wordt verkort en de drempel naar gemeentelijke hulp verlaagd. Zo moeten meer mensen sneller geholpen worden met hun schulden, schrijft minister Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen).

Schuldhulpverleningstrajecten moeten voortaan maximaal anderhalf jaar duren. Snellere aflossing moet mogelijk worden als gemeenten allemaal gaan werken met saneringskredieten, volgens Schouten. Daarbij neemt de gemeente de schuld over van schuldeisers, waarna met mensen met schulden alleen nog bij de gemeente een schuld aflossen.

Door de energiecrisis en de hoge inflatie wordt verwacht dat meer mensen de komende tijd in de schulden komen. Die mensen moeten eerder in beeld komen en indien mogelijk ook proactief benaderd nog voordat ze schulden hebben.

In de speciale editie Zonder zorgen schuldenvrij besteedde Publiek Denken vorig jaar aandacht aan succesvolle schuldhulpmethodes. Minister Schouten riep toen op om gezamenlijk op te treden tegen armoede en schulden in Nederland.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *