nieuws Bestuurskracht

Winnaars Overheidsawards 2023 bekend

Frans Swinkels (concerndirecteur bij de gemeente Tilburg) en koffiebranderij Zuivere Koffie hebben de Overheidsawards van 2023 in de wacht gesleept. Dat werd gisteren bekendgemaakt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Swinkels is Overheidsmanager van het Jaar 2023. De jury (onder leiding van Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe) roemde de betrokkenheid van Swinkels en zijn vermogen om te verbinden. De andere finalisten waren Afke Besselink (afdelingsmanager concerndienstverlening bij de gemeente Rotterdam) en Duco Stuurman (directeur Sociaal bij de gemeente Amsterdam).

Zuivere Koffie won in de categorie Beste Overheidsinnovatie. Zuivere Koffie, dat ex-gedetineerden een tweede kans biedt door het leren van een ambacht, maakte indruk op de jury onder leiding van Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag. De juryleden waren zeer onder de indruk van het hartverwarmende bezoek aan de koffiebranderij en bakkerij in het Justitieel Complex Zaanstad. De andere finalisten waren GemGroReflection en PHA2USE.

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar en de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) en verschillende partners.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *