nieuws Bestuurskracht

Meer plezier in je werk?

Als ambtenaar is het gemakkelijk om saai achter je bureau te blijven zitten. Maar waarom zou je, als je in en buiten je organisatie activiteiten kunt ontwikkelen die je extra energie en meer plezier in je werk geven? Ewa Slutzky (IND) en Jorrit Timmermans (het hoogheemraadschap van Rijnland) weten het antwoord wel. Met veel plezier vertellen ze hoe ze hun licht ook buiten de paar vierkante meter van hun kantoor opsteken.

‘Ik heb eerst 4 jaar in de Tweede Kamer gewerkt,’ vertelt Ewa Slutzky. ‘Als beleidsmedewerker immigratie en asiel. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), als procesvertegenwoordiger. Een procesvertegenwoordiger is een soort van advocaat. Je vertegenwoordigt de staat in de rechtbank en komt uitleggen waarom een afwijzing een juist besluit was.’

Sinds kort is Slutzky specialistisch adviseur. ‘Dat wil zeggen dat ik me vooral bezighoud met procedures bij de Europese hoven en de Raad van State. Een ander deel van mijn functie is legal management: de IND van binnenuit professionaliseren. Verder ben ik voorzitter van Next JenV. Dat is de vereniging van jonge ambtenaren van het ministerie van JenV.’ Jong wil zeggen: tot en met 35 jaar. Slutzky: ‘Er werken veel jonge ambtenaren bij het ministerie, op alle niveaus. Next JenV heeft 1400 leden, maar dat zouden er veel meer kunnen zijn.’

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Publiek Denken special over jonge ambtenaren. Lees hier verder

Beeld: Hilbert Krane

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Het is juist heerlijk om je achter je bureau, afwisselend thuis en op kantoor, in interessante onderwerpen te verdiepen!

    Als je geen zitvlees hebt…zoek dan liever een functie elders i.p.v. ambtenaren van hun broodnodige werk te houden, dunkt me! Dan krijgen burgers tenminste wel op tijd hun vergunning, uitspraak, beslissing, toeslagen e.d.