nieuws Bestuurskracht

Rijksoverheid populairste werkgever

De rijksoverheid is voor het derde jaar op rij de populairste werkgever onder Nederlanders. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group.

In het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek zijn de afgelopen twee jaar 23.676 mensen ondervraagd. De Nationale Politie staat in 2021 op de tweede plek van populaire werkgevers, de Belastingdienst op plek vier. De redenen waarom mensen graag bij de overheid werken lopen uiteen, maar veelgehoord zijn het maatschappelijke nut van het werk en de goede arbeidsvoorwaarden.

Uit onderzoek van het Ambtenarenpanel uit 2018 kwam naar voren dat 74 procent van de ambtenaren tevreden is met het werk. Een punt van zorg was toen het gebrek aan openheid in de eigen organisatie. Het valt te verwachten dat zaken als de toeslagenaffaire en de slechte omgang met Wob-verzoeken van de overheid die zorgen niet hebben weggenomen. Geert-Jan Waasdorp, CEO van Intelligence Group, zegt in een reactie op het eigen onderzoek dat incidenten of schandalen niet veel invloed lijken te hebben op de aantrekkelijkheid van een werkgever. Werkgevers kunnen daardoor juist aan aantrekkelijkheid winnen, vanwege de transitie die ze doormaken of de uitdagingen waar ze voor staan.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *