nieuws Bestuurskracht

Serious game over informatiehuishouding

De rijksoverheid heeft de serious game ontwikkeld Strijd voor de Tijd die bijzonder geschikt is voor professionals die werkzaam zijn en betrokken zijn bij informatiehuishouding en informatiebeheer.

In Strijd voor de Tijd wordt de deelnemer meegenomen naar een fictieve toekomst waarin een onderzoekscommissie het overheidsbeleid onder de loep neemt. Het is de taak van de deelnemer om op tijd en met precisie de benodigde informatie aan te leveren. Dit werpt de belangrijke vraag op: hoe kun je op de juiste wijze omgaan met overheidsinformatie en deze adequaat archiveren, zowel voor het heden als voor toekomstige referentie? Informatiebeheer Een zorgvuldig informatiebeheer is van groot belang, niet alleen voor informatieprofessionals, maar ook voor hun collega’s en de maatschappij als geheel. De serious game biedt de mogelijkheid om te begrijpen waarom en hoe documenten en gegevens op de juiste manier moeten worden opgeslagen. De game heeft een geschatte speelduur van ongeveer 2 uur en bestaat uit een inleiding, het spel zelf en evaluatierondes.

De serious game is beschikbaar voor alle medewerkers van de rijksoverheid. Men kan ervoor kiezen om individueel te spelen of samen met collega’s. Het kan tevens waardevol zijn om een informatieprofessional bij het spel te betrekken, die de geldende richtlijnen met betrekking tot het opslaan van documenten, data en andere informatie kan toelichten.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en beschikbare data mailen naar leerhuisihh@minocw.nl. Beeld Wannapik Studio

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    1. Beste Steven

      Je kunt meer informatie krijgen bij het Leerhuis Informatiehuishouding. Zie het e-mailadres onderaan het bericht.

      Hartelijke groet