nieuws Bestuurskracht

Shortlist Beste Overheidsinnovatie 2023 bekend

De shortlist van de Verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023 is bekend. Tien overheidsinnovaties zijn geselecteerd voor de tweede ronde.

Het gaat om de volgende innovaties: Beter Bereikbaar Applicatie (gemeente Breda), Bibob-register (Justis), De Snelle Identificatielijn, Hansken en DNAxs (alle Nederlands Forensisch Instituut), GemGroReflection (gemeente Groningen), Koffiebranderij en bakkerij (Justitieel Complex Zaanstad), PHA2USE (waterschap Brabantse Delta), Real-time Vervoersdocument Dierlijke Mest (NVWA) en Tactiele Kaarten (Kadaster).

Op 22 september worden de drie finalisten bekend. Op 28 november ontvangt een van de overgebleven organisaties de award voor Beste Overheidsinnovatie van het Jaar 2023.

De verkiezing Beste Overheidsinnovatie is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en het Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD). Het doel van de verkiezing is om succesvolle overheidsinnovaties een podium te bieden, kennis uit te wisselen en andere organisaities te inspireren.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *