nieuws Bestuurskracht

Winnaars Overheidsawards 2022 bekend

Nanette van Schelven (directeur-generaal Douane bij het ministerie van Financiën) is gisteravond uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2022. WerkSaam Westfriesland is verkozen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022.

De jury onder leiding van Jetta Klijnsma roemde Van Schelven om haar onvermoeibare enthousiasme. Juryleden vonden haar een betrokken manager die goed weet wat er speelt in haar organisatie. Andere genomineerden waren Christien Bronda (gemeentesecretaris van de gemeente Groningen) en Theodor Kockelkoren (inspecteur-generaal der Mijnen bij Staatstoezicht op de Mijnen).

WerkSaam Westfriesland werd verkozen tot beste overheidsorganisatie door een jury onder leiding van Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag. Werksaam Westfriesland hanteerde voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) een aanpak waarbij het personeel wierf vanuit het eigen cliëntenbestand, om zo werkgelegenheid te creëren en de tekorten in de eigen organisatie te dekken. Die aanpak maakte indruk.

De Douane en het Nederlands Forensisch Instituut waren de overige kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022.

De Overheidsawards worden jaarlijks georganiseerd door de Vereniging voor Overheidsmanagement (VOM).

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *