nieuws Europa

Voorlichtingscampagne over Europa

Het kabinet is op maandag 29 januari gestart met Over Europa. Over Europa is een tweejarige informatiecampagne die inwoners over de EU en de rol van Nederland informeert.  De campagne bestaat uit:

  • informatie op (online) plekken die de doelgroepen vaak bezoeken. Om zo veel mogelijk aan te sluiten bij hun leefwereld, interesses en taalgebruik;
  • fysieke en online gesprekken met inwoners door het hele land.

De gesprekken zijn bedoeld om de verbinding en het contact met inwoners te versterken, te luisteren naar welke EU-onderwerpen zij belangrijk vinden en informatie te geven over het Nederlands EU-werk. De uitkomsten uit deze gesprekken worden gedeeld met het kabinet en het parlement.

In 2021 en 2022 organiseerde het kabinet Kijk op Europa, in het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa. Dit waren gesprekken met Nederlanders over EU-onderwerpen. Deelnemers hebben hierbij gevraagd om meer informatie over (Nederland in) de EU beschikbaar te stellen en om vaker het gesprek te voeren met Nederlanders, over Nederland in de EU. Met Over Europa wordt hier ook vervolg aan gegeven. Bekijk de resultaten van Kijk op Europa.

De informatiecampagne Over Europa loopt vanaf maandag 29 januari 2024 en duurt tot halverwege 2025 en wordt georganiseerd in samenwerking met andere ministeries en lokale overheden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *