nieuws Groene overheid

Ervaringsverhalen over DuurzaamDoor

Bij RVO ondersteunen we duizenden projecten rond energie en klimaat. We willen ertoe doen: impact maken. Voor het leeuwendeel van die projecten is die impact meetbaar of aannemelijk te maken.

Dat komt omdat vaak van tevoren al vaststaat waar een project toe moet leiden en wat de route is. Soms hebben we daarin een advies- en expertrol, soms zijn we uitvoerend, soms geven we ondersteuning bijvoorbeeld aan gemeenten en provincies om tot een Regionale Energiestrategie te komen. Onze impact kan worden afgeleid uit het eindresultaat. Maar exact vaststellen hoe groot die impact is, blijft moeilijk. Wat heeft ons advies bijvoorbeeld bijgedragen?

Aan het roer staan
Bij een handjevol kennisprogramma’s, waaronder DuurzaamDoor, ligt dat nog genuanceerder. DuurzaamDoor neemt de aarde, de bron van ons bestaan, als uitgangspunt: hoe kunnen we duurzamer leven, produceren en consumeren? Het mooie van DuurzaamDoor is dat het programma niet adviseert, niet dingen voor de samenleving doet, maar krachten in de samenleving weet te mobiliseren rond verduurzamingsthema’s door partijen bij elkaar te brengen, aan tafels en binnen netwerken.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Publiek Denken special DuurzaamDoor: Nooit uitgeleerd. Lees hier verder

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *