Jongeren moeten een belangrijke plek aan tafel krijgen in de voedseltransitie, vinden Maria Geuze, directeur Slow Food Youth Network (SFYN), en Lisanne van Oosterhoud van World Food Forum en Next Tech Food Factories. Beiden maken daarom deel uit van de participatietafel Voedseltransitie van DuurzaamDoor. Ook zijn ze te horen in de podcast Werken aan Goed Voedsel. Worden ze gehoord?
Aan de participatietafel Voedseltransitie komen vertegenwoordigers van alle relevante partijen samen, waaronder boeren, groene ondernemers, ambtenaren en dan nu ook jonge professionals die actief zijn in het voedselsysteem. Lisanne van Oosterhoud: ‘DuurzaamDoor nodigde ons uit. In het begin was ik alert of de groep echt zat te wachten op onze inbreng. Jongeren worden vaak gevraagd als een vorm van youthwashing. Ze kunnen zich laten horen, maar met hun inbreng wordt verder niets gedaan. Hier hebben we een volwaardige plek aan tafel. Ik kan mezelf uitspreken, er wordt echt geluisterd en ik heb wat toe te voegen. We vullen elkaar mooi aan, ieder vanuit een eigen invalshoek.’
*Dit is het eerste deel van een artikel uit de DuurzaamDoor special: Veilige ruimte om te leren. Lees hier verder
Beeld: SFYN en Next Tech Food Factories