nieuws Groene overheid

Hoofdgebouw provinciehuis Zuid-Holland energieneutraal

Op 14 augustus aanstaande vindt de heropening plaats van het gerenoveerde hoofdgebouw van het provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. Uitgangspunt voor de renovatie waren circulariteit, duurzaamheid, innovatie en transparantie.

Het hoofdgebouw is nu energieneutraal. Er is gebruik gemaakt van vernieuwende verduurzamingstechnieken en materialen zoals driedubbele beglazing, duurzame dakopbouw, energieopslag in de bodem, gevelisolatie en zonnepanelen. Koelen en verwarmen kan tot een minimum worden beperkt. Het gebouw is zo ingericht dat het flexibel aangepast kan worden aan toekomstige technologische ontwikkelingen en behoeften. Verduurzaming en CO2-reductie zijn de norm bij toekomstig onderhoud.

Verder is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire materialen om verspilling tegen te gaan en zijn diverse elementen uit de geschiedenis van het hoofdgebouw teruggeplaatst, waaronder de deuren van de Statenzaal. Deze vergaderruimte van de Provinciale Staten bevindt zich nu aan de kant van het Malieveld. Een grote glazen gevelwand verbindt de zaal met de omgeving.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *