nieuws Groene overheid

Subsidie voor inrichting gezonde buurten

Gemeenten kunnen zich inschrijven voor het project Gezonde Buurten en aanspraak maken op 75.000 euro ter ondersteuning. Een ‘gezonde buurt’ is een groene plek in een buurt waar bewoners elkaar tegenkomen, kinderen worden uitgedaagd om creatief te spelen en jong en oud leert over een gezonde leefstijl.

Bij de ontwikkeling van een ‘gezonde buurt’ denken omwonenden vanaf het begin mee over wat er in hun buurt beter kan. Zo moet een samenwerking ontstaan met kinderen, volwassenen, de gemeente en andere betrokken organisaties uit de buurt, zoals een sociaal wijkteam, kerk, moskee of dagbestedingslocatie. Inmiddels zijn er dertien gezonde buurten, onder andere in de gemeenten Stichtse Vecht, Breda, Dordrecht en Leeuwarden.

Gemeenten kunnen zich tot 20 juni inschrijven om aanspraak te maken op ondersteuning en financiële middelen. Uit de inschrijvingen worden negen gemeenten geselecteerd. Zij krijgen onder meer begeleiding bij de inrichting van een de buurt, ontvangen per buurt 65.000 euro voor aanpassingen aan de fysieke omgeving en 10.000 euro voor het stimuleren van activiteiten. Gemeenten moeten voor deelname aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten bijvoorbeeld kunnen garanderen dat kinderen en volwassen buurtbewoners participeren tijdens de gehele duur van het project.

Het project Gezonde Buurten is een samenwerking van IVN Natuureducatie, Jantje Beton en JOGG.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Mooi dat we op 1 juli een nieuwsbrief krijgen met daarin informatie over aanmelding voor een subsidieregeling over de versterking en vergroening van buurten. Daar word ik echt blij van.

    Jammer alleen dat de deadline 20 juni is.

    Ik ben benieuwd naar een vervolginzet en hopelijk dan met meer ruimte om te reageren. Succes met het mooie programma.