nieuws i-Samenleving

Digitale veiligheid in Den Haag

De gemeente Den Haag presenteerde vorige week de agenda Digitaal Veilig Den Haag. Daarmee wil de gemeente zorgen voor meer coördinatie en bewustwording van digitale veiligheid.

Door de snelle digitalisering ontstaan kwetsbaarheden en neemt de dreiging toe van digitale criminaliteit, zoals ‘gijzelsoftware’ en aanvallen op gemeenten.

In de Haagse regio komen overheid, wetgevende macht, internationale bedrijven, de Verenigde Naties, gerechtshoven, kennisinstellingen, denktanks en vele private partijen op het gebied van veiligheid samen. Digitale veiligheid is dan ook van groot belang.

Den Haag heeft door gesprekken met belanghebbenden en experts in kaart gebracht wat een digitaal veilige stad concreet is en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. De eerste stap is de basis op orde. Dat gaat over de digitale veiligheid van de gemeentelijke organisatie, crisisbeheersing en vitale processen. De volgende stap is het verhogen van de digitale weerbaarheid: burgers die zich bewust worden van hun online gedrag en daarop reflecteren.

Bekijk hier de Agenda Digitale Veiligheid.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *