nieuws i-Samenleving

Nederland in top 3 Europese ranglijst digitale economie en maatschappij

Nederland is na 3 jaar teruggekeerd in de top 3 van de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU. Op de ranglijst moet Nederland de nieuwe koploper Finland en Denemarken voor laten gaan. De DESI rangschikt Europese landen als het gaat om de kwaliteit van de digitale infrastructuur, de mate en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal onderneemt, gebruik van digitale toepassingen door en vaardigheden van de inwoners en de digitale dienstverlening door de overheid zelf.

De Nederlandse digitale infrastructuur via vaste en mobiele netwerken blijft de tweede plaats in de EU innemen. En het Nederlandse mkb haalt gemiddeld 15 procent van de totale omzet uit online activiteiten. Met gebruik van sociale media, cloudtoepassingen en het benutten van data loopt het bedrijfsleven ten opzichte van de EU zelfs voorop.

Ten opzichte van andere EU-landen blijven Nederlanders ver bovengemiddeld digitaal vaardig. Datzelfde geldt voor het aanbod en de kwaliteit van de digitale overheidsdiensten. Het aantal beschikbare ict-specialisten blijft gestaag groeien, maar voldoet nog niet aan de marktvraag. Als het gaat om het aantal afgestudeerden in een ict-richting, scoort Nederland iets beneden gemiddeld in de EU.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *