nieuws Publieke professional

Wendy Kwaks is Ambtenaar van het Jaar 2021

Wendy Kwaks is de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar. Dat heeft juryvoorzitter Carsten Herstel bekendgemaakt tijdens een live uitzending vanuit de gemeente Groningen. Kwaks is programmamanager Transitie bij het ministerie van Defensie en werkt vanuit de passie om Nederland beter te maken. Emin van Saksen, administratief ondersteuner van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), heeft de publieksprijs gewonnen.

De tweede plaats in de Publiek Denken Top 100 gaat naar Sietske Dosker, manager Asiel & Bescherming bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Innovatietechnoloog bij waterschap Aa en Maas Rob van de Sande is op de derde plaats geëindigd.

Elfde editie
De elfde editie van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar zet de schijnwerper op ambtenaren die een excellente prestatie hebben geleverd of een bijzonder verhaal hebben van wie anderen kunnen leren. Wie zijn de succesvolle sleutelfiguren bij de overheid? En wat maakt hen tot een voorbeeld voor anderen?

De jury van de Publiek Denken top 100 Ambtenaar van het Jaar werd in 2021 voorgezeten door Carsten Herstel, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Verder namen in de jury zitting: Henk Korvinus (inspecteur-generaal Inspectie Justitie en Veiligheid), Marcel van Bijnen (provinciesecretaris van de provincie Noord-Brabant), Lian de Boer (adviseur Economische Zaken bij de gemeente Groningen en Ambtenaar van het Jaar 2020), Karin Sleeking (directeur A&O fonds Gemeenten), John Posthumus (voorzitter van FUTUR) en Gritta Nottelman (secretaris-directeur van waterschap Amstel, Gooi en Vecht).

Themanummer over de publieke professional
Wilt u meer weten over winnaar Wendy Kwaks en de verkiezing van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2021, lees dan ons magazine over de publieke professional. In deze editie onder andere aandacht voor de toekomst van hybride werken. Onderzoek wijst uit dat ambtenaren graag thuis willen blijven werken na de coronacrisis. Opvallend genoeg geldt dat voor zowel leidinggevenden als hun medewerkers.

Over de PD Top 100
De Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2021 is een initiatief van uitgever Publiek Denken, in samenwerking met de gemeente Groningen, Mensium en het IPO.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *