nieuws Publieke professional

Ambtenaren gingen in 2022 iets beter om met informatie

Het afgelopen jaar hebben leidinggevenden een beter voorbeeld gegeven op het gebied van informatiehuishouding. Ook is het openbaar maken van informatie door rijksambtenaren iets verbeterd.

Dat blijkt uit het Flitspanelonderzoek, uitgevoerd in opdracht van het Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishouding. Doel van dit onderzoek was om inzichtelijk te krijgen hoe rijksambtenaren met overheidsinformatie omgaan en wat hun kennis is van en houding over het onderwerp.

Het beeld van 2022 is voorzichtig positief. Ten opzichte van een jaar eerder konden respondenten vaker informatie van collega’s makkelijk terugvinden en merkten zij dat goed bewaren van overheidsinformatie het werk makkelijker maakt. Ook gaven ze aan dat leidinggevenden vaker het goede voorbeeld gaf bij het goed bewaren van overheidsinformatie.

Desalniettemin blijft het percentage leidinggevenden dat het goede voorbeeld geeft met 25 procent laag. Dat geldt ook voor het opslaan van en het zoeken naar informatie. Minder dan de helft (42 procent) vindt dat hun collega’s overheidsinformatie goed opslaan.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *