nieuws Publieke professional

Winnaars ‘Meest positieve overheidsorganisatie van het jaar’ bekend

Vandaag is, tijdens de Big Improvement Day (BID), de award voor ‘De meest positieve overheidsorganisatie van het jaar’ uitgereikt. Team Fiets van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Team Stedelijke Innovatie Amsterdam belandden dit jaar op een gedeelde eerste plaats. De awards werden uitgereikt door Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Hugo de Jonge, en Mark Frequin, initiatiefnemer van de award en bestuurslid van De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM).

De BID is een groots jaarlijks evenement waarop de top van de overheid en het bedrijfsleven samenkomen met als doel om de positieve veranderingen in Nederland te belichten, stimuleren en accelereren. Om ook licht te werpen op positiviteit en innovatie binnen de Nederlandse overheid werd in 2020, samen met VOM, de jaarlijkse verkiezing voor ‘De Meest Positieve Overheidsorganisatie van het Jaar’ in het leven geroepen.

Winnaar
Team Fiets is een initiatief dat valt onder het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het team is gericht op het bevorderen van het fietsen, zowel in Nederland als in andere landen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het verzamelen, analyseren en benutten van data met betrekking tot fietsgebruik in Nederland. Het team werkt nauw samen met gemeenten, provincies, onderzoeksinstituten en andere belanghebbenden om een gedetailleerd inzicht te krijgen in het fietsgedrag en fietsinfrastructuur in ons land. Daarnaast wordt ook met partners in andere landen gewerkt aan het versterken van kennis om meer te fietsen, waar ook ter wereld. Nederland loopt voorop in kennis en ervaring met het fietsen. In andere landen wordt daar graag gebruik van gemaakt. Met behulp van moderne technologieën en geavanceerde data-analysemethoden, streeft Team Fiets ernaar om de fiets-kennis-infrastructuur te verbeteren, de verkeersveiligheid te vergroten en het fietsgebruik te stimuleren. Door middel van innovatieve projecten en pilots draagt het team bij aan het ontwikkelen van slimme oplossingen, waardoor fietsen aantrekkelijker en veiliger wordt voor zowel recreatief als functioneel gebruik.

Team Stedelijke Innovatie Amsterdam is een vooruitstrevend team binnen de gemeente Amsterdam dat zich richt op het stimuleren van innovatie en het ontwikkelen van creatieve oplossingen voor stedelijke uitdagingen. Met een multidisciplinaire aanpak en nauwe samenwerkingen met zowel interne als externe partners, zet het team zich in voor het creëren van een toekomstbestendige en leefbare stad. Het team van Stedelijke Innovatie Amsterdam speelt een actieve rol in het verkennen van nieuwe technologieën, concepten en ideeën, met het doel om de stad Amsterdam slimmer, duurzamer en inclusiever te maken. Ze organiseren innovatiehackathons, designthons en andere evenementen om gevestigde bedrijven, startups, maatschappelijke organisaties en bewoners samen te brengen, en zo nieuwe perspectieven te verkennen en synergieën te creëren.

Andere genomineerden voor de award waren dit jaar: Meldpunt voor Onbegrijpelijke Zaken (landelijk),(Het wonder van de gemeente) Diemen – Het Rekmanifest, De Beroepentuin (Utrecht), Maatwerkteams (Werk aan Uitvoering, landelijk), Programma Leraar – Ambtenaar (Ministerie OCW, Rotterdam en Amsterdam), Nationaal Programma Heerlen Noord, Community Development Saba en Zorg Onderzoek Nederland Medische Wetenschappen (NWO, landelijk).

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *