nieuws Publieke professional

Motivaties Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2021

Wie volgt Lian de Boer, de winnaar van 2020, op en mag zich straks Ambtenaar van het Jaar 2021 noemen? Wie inspireert, motiveert en enthousiasmeert met zijn/haar inzet, gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid? Op onderstaande lijst lees je (op alfabetische volgorde) over de kandidaten. 

De motivaties zijn afkomstig van de collega’s van de kandidaten.

 1. Suzan Aardewijn, coördinator stadsvernieuwing Betere Buurten Nieuwegein, gemeente Nieuwegein
  Het team wijkcoördinatoren van Nieuwegein wil graag haar collega Suzan Aardewijn aandragen als ambtenaar van het jaar. Suzan kwam bij ons team om te ondersteunen in het Stadsvernieuwingsprogramma Betere Buurten. Al snel bleek zij een erg creatieve geest. Innoverend en creatief werk bleek uit allerlei initiatieven zoals torteltuin, muurschilderingen, vlinders schilderen en een schilpaddenactie voor langzamer rijden. Alles gebeurde met of in overleg met bewoners.
 2. Mehrdad Aghajani, Subsidiemanager/adviseur, Provincie Gelderland
  Mehrdad is een topcollega en onmisbaar in een tijd waarin de rol van de overheid zich ontwikkeld. Mehrdad is een subsidiemanager/adviseur die denkt vanuit de klant en de ambities die we samen hebben, niet vanuit de regeltjes! Hij komt met creatieve ideeën, kijkt naar wat er mogelijk is en naar waar buiten behoefte aan heeft. Hij heeft oog voor het zo simpel mogelijk organiseren, zodat de burger met hulp van ons een stukje gemakkelijk zijn of haar ambities kan bereiken, en zo ook de onze. Daarnaast spaart Mehrdad zijn salaris, om in de toekomst een weeshuis te starten in Azië.
 3. Edwin Alderliesten, Teamleider ruimtelijke en economische ontwikkeling, Gemeente Moerdijk
  Edwin geeft op bezielende wijze leiding aan team REO. 45 teamleden die, met binnen en buiten, samenwerken aan complexe vraagstukken. Véél verantwoordelijkheid en politiek (afbreuk)risico. Edwin heeft als persoon met zijn coachende stijl van leidinggeven oprecht interesse heeft in de mens achter de functie: het team als belangrijkste kapitaal. Hij laat mensen waarderend groeien en ontwikkelen. Hij geeft ruimte en vertrouwen, maar grijpt in waar nodig. Als middenmanager schakelt hij ogenschijnlijk moeiteloos tussen spanningsvelden en belangen. Hij zegt wat hij doet en hij doet wat hij zegt. Een voorbeeldfunctie met prachtige invulling aan nieuw leiderschap, in lijn met naderende systeemveranderingen.
 4. Rik Baijens, Financieel beleidsmedewerker, Gemeente Bernheze
  Ik draag mijn (jonge) collega Rik voor. Een zeer bevlogen en getalenteerde collega, steeds in opleiding en ontwikkeling een soort van jonge hond. Maar Rik heeft ook oog voor anderen een prachtige eigenschap. Hij zet zich in voor het individu en voor alle medewerkers in de organisatie. Hij is lid van het Lokaal Overleg en zich optimaal in en steekt gerust zijn nek uit. Hij is kritisch en wil weten hoe de vork in de steel steekt. Hij heeft ook oog voor het individu tijdens de coronaperiode heeft hij mij enorm geholpen in het ontdekken van alle digitale tools.
 5. Aysel Baltaci, Klantmanager, Werk, participatie en inkomen gemeente Amsterdam
  Aysel is alles wat je in een collega wilt. Zij is hardwerkend, sociaal en begaan met de lot van onze klanten. Zij ondersteunt collega’s en staat voor iederaan klaar. Zij is bijna een onmisbare collega op onze team.
 6. Giovanni Belloni, Content marketeer, RVO
  Giovanni heeft mij in tijden van Corona uitstekend (digitaal) ingewerkt. Een compliment waard!
 7. Danielle van den Berg, Procesregisseur, Gemeente Alphen aan den Rijn
  Danielle is iemand die haar collega’s altijd respecteert, luistert naar hun verhaal en meedenkt over oplossingen, zelfs als dit niet op haar vakgebied is. Integriteit en loyaliteit zijn voor haar vanzelfsprekend en netwerken kan ze als de beste. Kortom: een zeer fijne collega die onmisbaar is voor onze organisatie!
 8. Lumel Brouwer, Eenheidsmanager Dienstverlening, Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen
  Lumel heeft tijdens de coronacrisis haar rol als Algemeen Commandant Bevolkings Zorg (ACBZ) op een bijzonder goede wijze vervult. Zij heeft ervoor gezorgd dat er een duidelijke structuur stond waarin zeer prettig en eenduidig werd samengewerkt. Daarnaast moest zij de afdeling Dienstverlening managen. En daar was ook het nodige te doen. Lumel heeft met hart en ziel zich ingezet om de gevolgen van de coronacrisis in De Wolden en Hoogeveen op professionele wijze aan te pakken. En die aanpak heeft uitstekend gewerkt.
 9. Ineke te Boekhorst, Medewerkster KCC, Gemeente Veldhoven
  Onze collega Ineke, we mogen haar allemaal Ine noemen. Ze brengt gezelligheid in het team, haalt het serviceniveau omhoog, ze is al meer dan 40 jaar het zonnetje van de gemeente Veldhoven. De burgers van de gemeente Veldhoven zijn altijd blij met haar enthousiasme en inlevingsvermogen aan de telefoon en aan de receptie, kortom, onze collega Ineke is een topper!
 10. Caroline Bosland, Kwaliteitsmedewerker, Gemeente Goeree-Overflakkee
  Vanwege haar tomeloze inzet bij het neerzetten van cluster P&A en het op orde brengen van alle werkprocessen en systemen. Daarnaast is ze een fijne collega om mee samen te werken en waar je mee kunt lachen!
 11. Natascha Brans, Medewerker projecten, Waterschap Limburg
  Natascha gaat above and beyond voor de gehele organisatie. Met het coronateam zorgde ze voor rust en structuur in deze roerige tijd. Natascha staat voor iedereen klaar en zorgt er met haar strategische inzicht voor dat de organisatie naar een hoger plan wordt getild.
 12. Jantine Brown, Consulent WMO, 1Stroom, gemeente Duiven
  Jantine weet ontiegelijk veel. Het is een wandelende WMO encyclopedie, hierdoor kan ze heel duidelijk zijn in het beantwoorden van vragen van veel collega’s. Het leuke is dat ze ook inlevend is en gezellig. Zij beschikt over de gave dat ze streng kan zijn zonder streng te zijn. Ik raakte nog meer onder de indruk toen ze vertelde dat ze ooit op de huishoudschool was begonnen. Haar ‘nest’ leerde niet door. Wat een doorzettingsvermogen om je daaruit los te maken en dan zó te functioneren. Ik heb daar veel bewondering voor.
 13. Irma Bruijns, Ambtelijk secretaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
  Steun en toeverlaat van de Ondernemingsraad. bewaakt de controlerende functie van de OR binnen HHNK. zet zich altijd in voor een eerlijk proces.
 14. Sofie Bustraan, Informatiecommissaris, Gemeente Amsterdam
  Sofie vervult op een energieke en verbindende manier de rol van informatiecommissaris binnen de gemeente Amsterdam
 15. Jenny Chung, Coördinator Wmo, Gemeente Assen
  Een coördinator die altijd eerst nagaat hoe je erbij zit. Die het belangrijk vindt dat er naast je werkdingen ook ruimte is voor de menskant. En zo’n collega is haar gewicht in goud waard en daarom voor mij ambtenaar van het jaar.
 16. Sterre Chung, Filmmaker, Provincie Utrecht
  Sterre heeft de communicatie binnen de provincie Utrecht naar een nieuw niveau getild. Ze is gestart in de coronatijd en door haar flitsende creatieve beeldende manier van het benaderen van onderwerpen heeft zij mensen verbonden en bereikt waar dat in het verleden moeilijk of onmogelijk was. Zij heeft intern en extern aan het denken gezet over het vertellen van je verhaal. Daarnaast werkt ze zeer professioneel hard en snel. Het is een verrijking voor de organisatie. https://www.linkedin.com/in/sterre123/
 17. Alex Corra, Beleidsadviseur, SVB
  Alex Corra is verliefd op de verzorgingsstaat en al jaren baanbrekend en richtinggevend om de SVB te laten werken vanuit de bedoeling. Met succes maakt hij de menselijke maat in de praktijk mogelijk. Alex is een scherpe observator met de kracht om dilemma’s in de uitvoering te benoemen, mensen en onderwerpen te verbinden en bestaande structuren te doorbreken. Inzichten verpakt hij in pakkende quotes: “comfortabel worden met oncomfortabel zijn”, “van painting by numbers naar meer Bob Ross” en werken volgens “ABBA” (Algemene Beginselen voor Behoorlijk Afwegen).
 18. Sandra Davidis-Nahuis, Coördinator, SVB
  Sandra is een hele vriendelijke en fijne collega. Ze helpt je graag zo uitgebreid mogelijk en neemt de alle tijd. En dat waardeer ik enorm.
 19. Hans Démoed, Afdelingsmanager, Gemeente Kaag en Braassem
  Hans, het schoolvoorbeeld voor de moderne manager in het publieke domein: geeft ruimte en vrijheid waar dit nodig is, stuurt en biedt houvast waar het wordt gevraagd, is vrijwel altijd op de hoogte van de belangrijke zaken (zowel binnen als buiten het gemeentehuis), draait zijn hand niet om voor het bieden van ondersteuning in de vorm van gespreksleider, voorzitter of mediator. Als we dan toch, omwille van de nuance, een minder goed puntje moeten aanstippen, dan zijn dat zijn tafeltennisvaardigheden die ietwat te wensen overlaten. Zonder gekheid: Hans is de manager die je op je afdeling wilt hebben rondlopen.
 20. Jurjen Dieleman, Bestuursadviseur, Gemeente Culemborg
  Jurjen is een jonge bestuurskundige/politicoloog, die nu 3 jaar voor Culemborg werkt. Met zijn kennis energie en “wijsheid” heeft hij de hele organisatie een boost gegeven, de kwaliteit van de bestuurlijke/politieke advisering verhoogd en de aandacht voor jonge medewerkers verhoogd. Hij pakt veel zaken met veel energie op, zoals de secretarisfunctie voor de regionale kring gemeentesecretarissen. Hij heeft het hele proces met gemeenschappelijke regelingen gestroomlijnd, waardoor de verbinding tussen college en raad en alle gemeenschappelijke regelingen versterkt. Hij is dan wel jong, maar spreekt zich nadrukkelijk uit, en beïnvloed onze cultuur positief!
 21. Ellen Dijkman, Bedrijfscontactfunctionaris, Gemeente Voorst
  Waarom nomineer ik Ellen? Ellen heeft vanaf de start van de coronacrisis zowat dag & nacht gewerkt om alle landelijke en regionale informatie voor de lokale ondernemers te lezen, structureren en duiden. Ondernemers konden met al hun problemen bij Ellen terecht. Daarnaast heeft zij ook lokale ondersteuning ‘opgetuigd’ en uit mogen voeren. Eén voorbeeld? Het project Koop Lokaal.
 22. Jolanda Dijkman, Wijkteamondersteuner Geynwijs, Gemeente Nieuwegein
  Jolanda is echt een mensenmens, iemand die hard werkt en van aanpakken weet. Met haar humor weet zij altijd een lach op het gezicht van de inwoner te toveren (of van een collega). Ze is een echte spin in het web, zij werkt al jaren in gemeenteland en is altijd bereid net dat beetje extra voor een inwoner voor een inwoner te doen. Zij kan ook alles zeggen tegen de mensen, omdat zij op zo’n vriendelijke en positieve manier benadert.
 23. Jeske van Dommelen, Adviseur economische zaken, recreatie en toerisme, Hemeente Hilvarenbeek
  Jeske weet als geen ander mensen en onderwerpen met elkaar te verbinden. Op een bescheiden maar toch aanwezige manier, weet ze mensen enthousiast te maken en aan haar en haar opgave te verbinden. Ik vind dat reuze knap. Ze is nog geen 30 en heeft een grote toekomst voor zich.
 24. Sietske Dosker, Manager, Immigratie en Naturalisatie Dienst
  De meest vindingrijke en bevlogen manager die er is. Van de “menselijke-maat award” tot de “maand van de diversiteit”, Sietske wakkert op locatie Schiphol de vuurtjes aan. Ondanks Ingewikkelde procedures, schrijnende zaken en hoge werkdruk gaan de collega’s er door Sietske elke dag vol voor. En in haar vrije tijd co-runt ze de kleine, lokale stichting Africa Family Foundation om kinderen in Kenia naar school te helpen. Zij is echt bijna too good to be true!
 25. Max Driessen, Medewerker Openbare Orde en Veiligheid + Medewerker Rampenbestrijding, Gemeente Valkenswaard
  Max is gestart in Valkenswaard aan de vooravond van de coronacrisis. Hij is daardoor direct in het diepe gegooid en heeft in sneltreinvaart de gemeentelijke crisisorganisatie opgetuigd. Hij heeft vorig jaar en dit jaar de klok rond gewerkt en nooit was iets te veel gevraagd. Hij is gedreven, collegiaal, professioneel en dienstverlenend ingesteld. Ondanks de enorme werkdruk hield hij zijn hoofd koel en was hij altijd goedgemutst. Een topambtenaar en fantastische collega om mee samen te werken.
 26. Anjo Fokke, Beoordelaar, CIZ
  Anjo is een collega die heel goed functioneert op meerdere vlakken. Zij schoolt onze nieuwe medewerkers, toets besluiten, werkt keihard om onze doelen te halen in primair proces en verdiend wat mij betreft de titel Ambtenaar van het jaar!
 27. Teruggetrokken
 28. Nicole Gerards, Beleidsmedewerker, Gemeente Leudal
  Nicole is onmisbaar. Ze is betrouwbaar want afspraak is afspraak bij haar. Ze is communicatief sterk en heeft een helder en duidelijk taalgebruik in geschift en mondeling. Ze is fijn in de omgang en bijna altijd enthousiast. Ze kan zowel op beleidsmatig als uitvoerend niveau werken. Is goed in analysen en drukt zich duidelijk uit. Daarbij is ze recht door zee. Ze is ook graag bereid om college’s te helpen. Ze is ondernemend, daadkrachtig en in de uitvoering praktisch. Ze heeft een goede zelfreflectie en vraagt ook uitdrukkelijk om feedback. En verandering is voor haar een echte uitdaging
 29. Marja Gijsen, Regisseur/verbinder projectleider Aanvullende Strategische Voorraden drinkwater, Provincie Gelderland
  Marja is projectleider voor de aanvullende strategische voorraden drinkwater voor Gelderland. Zij heeft afgelopen jaren het project ASV op een bevlogen en geïnspireerde manier geleid. Onder haar bezielende leiding is een community gegroeid van professionals , betrokken partners, belanghebbenden en bestuurders rondom de drinkwatervoorziening. Marja zorgt daarmee niet alleen voor een goed gedragen voorstel waar de groei voor het drinkwater gewonnen kan worden, maar ook tot een breed gedragen kennis en inzicht waarmee de drinkwatervoorziening kan verduurzamen en innoveren. Binnen haar team geldt een grote gunfactor waarbij vakmanschap en samenwerking zowel ambtelijk als politiek optimaal tot hun recht komen.
 30. Teruggetrokken
 31. Marinka de Groot, Administratief medewerker APV, Drank en Horeca, Bijzondere Wetgeving, Gemeente Midden-Groningen
  Ik stel voor om Marinka de Groot te nomineren van de gemeente Midden-Groningen. Zij is niet alleen een noeste werker, ze is daarnaast collegiaal, hulpvaardig, beschikt over een aanstekelijk gevoel voor humor en is gewoon een gezellige hartelijke meid die in elke professionele organisatie een welkome aanwinst zou zijn.
 32. Lianne Goddrie, Inkomensconsulente, ABG-organisatie (ambtelijke samenwerking gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen)
  Lianne is een zeer betrokken inkomensconsulente. Ze heeft een goede kennis van zaken. Ze is een echte teamplayer, waarbij ze snel en accuraat handelt. Communicatief is ze sterk. En last but not least is ze zeer collegiaal ingesteld; altijd bereid te helpen of mee te denken. Kortom, een echte inspiratiebron!
 33. Marco Haas, Teamleider, Ministerie van Justitie & Veiligheid
  Marco weet de kolossen Ministerie J&V, CBS en nationale politie verfijnd te verbinden door doortastend leiding te geven aan hoog opgeleide professionals (Informatie en Analyse Team) van deze instituten. De al dan niet gevraagde intell-producten blijken een succesvolle aanvulling te zijn voor strategische discussie en beleid voor het management. Op integere wijze de grenzen opzoeken wat met data gerealiseerd kan worden, maakt van Marco naast verbinder ook innovator. Ten slotte mag ook vermeld worden dat hij naast zijn drukke agenda spoedklussen oppakt zoals de recente crisis in Limburg. Kortom, een ambtenaar met zijn hart in Nederland.
 34. Henk Hameleers, Functioneel Beheerder, Gemeente Heerlen
  Henk is een kanjer altijd behulpvaardig en een schat aan kennis. Ondanks vele tegenslagen is hij altijd vrolijk en werkt hard en veel. Maakt veel meer uren dan hij hoeft te doen. Henk verdiende de nominatie!
 35. Teruggetrokken
 36. Jeroen Hesen, Teamleider ondersteuning, Gemeente Leudal
  De drijvende kracht achter het digitaliseren van de gemeente Leudal. Een teamleider die niet alleen veel aandacht heeft voor zijn collegae maar ook nog verschillende teamleiders vervangt en zodoende de organisatie draaiende houdt,
 37. Leonard Hoek, Hoofdwerktuigkundige, Rijksrederij
  Deze ambitieuze en goede werktuigkundige is laatst bevorderd tot hoofdwerktuigkundige. Een hele prestatie, hij is de jongste van de Rijksrederij met deze functie. Verder is hij al werkzaam bij onze prachtige club sinds 2016. Bij deze nomineer ik Leonard als ambtenaar van het jaar! Een voorbeeld voor ons alle!
 38. Gerard Hofmeijer, Coördinator leren en ontwikkelen, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
  Geeft zijn kennis en kunde vooral praktijk situaties met een bevlogenheid door aan nieuwe medewerkers en stagiaires.
 39. Danielle Hogeland, Manager Communicatie, Provincie Gelderland
  Ik werk pas een maand voor de provincie, en tóch kan ik met zekerheid zeggen dat Danielle deze waardering verdient! Ik merk aan het team dat ze dol zijn op haar manier van managen: zakelijk zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Ze is inlevend, meedenkend en beschikt over een fijne helicopterview. Ook durft ze haar kwetsbaarheid te laten zien, dit maakt haar benaderbaar. Dat is heel erg waardevol voor haar als manager, maar ook fijn voor ons als team!
 40. Patrick Hulshof, Beleidsmedewerker, Gemeente Apeldoorn
  Een energieke, toegankelijke, fijne, plichtsgetrouwe collega, die ook nog eens deskundig, intelligent, humoristisch, politiek bewust en geliefd is. Na een aantal jaren collega’s te hebben voorgedragen is deze collega een echte ambassadeur voor het lokale bestuur en geliefd bij bewoners met wie hij contact heeft. Participatie heeft hij in de genen zitten. Punctueel, schriftelijk en digitaal vaardig. Al met al een serieuze kandidaat voor de verkiezing ambtenaar van het jaar 2021.de tiftelijk
 41. András Incze, Projectleider, Gemeente Moerdijk
  Ik ken András Incze zowel als college, maar ook als inwoner. Vanuit beide kanten is hij een betrouwbare persoonlijkheid. Hij komt zijn afspraken na en koppelt terug als dit door omstandigheden niet lukt. Als projectleider heeft hij al diverse projecten binnen ons dorp (Moerdijk) gerealiseerd. Met name zijn betrokkenheid en manier om inwoners en andere partijen erbij te betrekken maken András voor iedereen een gewaardeerd projectleider. Een van de mooiste projecten die we als dorp (burgerparticipatie via de dorpstafel) met András Incze als projectleider in de kern Moerdijk gerealiseerd hebben is het vervaardigen van het ‘Dorpshart’ in 2020.
 42. Tim Kattevilder, Medewerker servicedesk ICT, Gemeente Hellendoorn
  Tim is sinds 1 of 2 jaar werkzaam bij onze servicedesk ICT. Wat is deze jongen kundig, communicatief sociaal vaardig en snel in z’n werk ! Denken in oplossingen en altijd met een glimlach. Je vraagt voor je gevoel nooit dom of teveel. Hij kan (zelfs als man) ook meerdere dingen tegelijk en zo worden de interne klanten/collega’s snel naar tevredenheid geholpen. Voor mij en vele anderen echt een onmisbare topper !
 43. Erik Kooistra, Tester, SVB
 44. Shavonne Korlaar, Medewerker Toerisme en Recreatie, Gemeente Voorst
  Waarom nomineer ik  Shavonne? Shavonne heeft vanaf de start van de coronacrisis zowat dag & nacht gewerkt om alle landelijke en regionale informatie voor de lokale ondernemers te lezen, structureren en duiden. Ondernemers konden met al hun problemen bij Shavonne terecht. Daarnaast heeft zij ook lokale ondersteuning ‘opgetuigd’ en uit mogen voeren. Eén voorbeeld? Het project Koop Lokaal.
 45. Suzanne Korvemaker, Klantmanager, Gemeente Hengelo
  Suzanne is een hardwerkende, loyale collega. Ze staat altijd voor iedereen op de werkvloer klaar. Daarnaast is ze rustig en zorgvuldig in de werkzaamheden die ze doet.
 46. Hendri Kruiter, Crisiscoördinator, WDODelta
  Als crisiscoördinator en stagebegeleider is hij altijd druk bezig om het waterschap op de been te houden. Dit alles doet hij met een lach, terwijl hij ondertussen doorstudeert om zich nog beter in te kunnen zetten voor zijn werk.
 47. Wendy Kwaks, Programmamanager Transitie, Ministerie van Defensie
  Wendy Kwaks is de gedreven programmamanager Transitie van Defensie. Samen met haar transitieteam werkt zij aan de krijgsmacht die klaar is voor de toekomst. Zo gebruikt zij haar groeiende netwerk om knelpunten binnen de krijgsmacht op te lossen, door het smeden van partnerschappen met maatschappelijke partners. In de eerste COVID-19 golf zag zij dat deze verandering ook kansen met zich mee zou brengen, door nieuwe samenwerkingen aan te gaan tussen overheid en bedrijfsleven. Zo stimuleert zij co-creatie met positieve effecten voor medewerker, organisatie en maatschappij. Dit alles maakt Wendy Kwaks het boegbeeld van transformatie binnen de overheid.
 48. Khalid Laachkar, Adviseur kwaliteit, Gemeente Amsterdam
  Een zeer betrokken en sociaal verbonden collega die de maatschappelijke opgave hoog in het vaandel heeft. Vol overgave stort hij zich op zijn werkzaamheden om het recht op onderwijs in Nederland kwalitatief naar een hoger plan te tillen.
 49. Martijn de Lange, Technisch Adviseur, RVO – Octrooicentrum Nederland
  Octrooien op medicijnen zijn duur. Vanwege internationale regels kunnen die octrooien met maximaal 5 jaar verlengd worden (zogenaamde aanvullende beschermingscertificaten – ABC’s). Het is daarom belangrijk om die regels zeer nauwkeurig toe te passen. Dat betekent af en toe ook rechtszaken aangaan met multinationals. Martijn (geen jurist maar chemicus) is daarin extreem goed en heeft al menige rechtszaak gewonnen. Echt een voorbeeld voor anderen! Zo houden we medicijnen betaalbaar. Immers – Geen octrooi: medicijnen gemiddeld 90% goedkoper.
 50. Els van der Leeuw , Senior arbeidsparticipatie, Gemeente Alphen aan den Rijn
  Els is een gedreven professional. Zij is een bewezen multitasker met een zeer analytisch vermogen. Zij is momenteel met veel zaken tegelijk bezig, desalniettemin geeft zij veel aandacht en energie aan haar collega’s.
 51. Marloes Lenting, Strategisch adviseur, Waterschap De Dommel
  Marloes is een strateeg die een grote rol heeft gespeeld bij het ontwikkelen van een lange termijn koers voor een van de meest urgente en actuele thema’s ‘water’. Ze heeft een ontzettend goed gevoel voor externe ontwikkelingen en belangen van partners. Ook is ze verbindend in samenwerking en houdt daarbij het doel goed voor ogen. Wanneer ze kansen of bedreigingen signaleert heeft ze een pro-actieve en initiërende houding. Verder is Marloes zeer goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen en adviseert zij vanuit een positief kritische en onafhankelijk houding. Dat doet ze gevraagd en ongevraagd.
 52. Lot Locher, Programmamanager Klimaatadaptatie, Metropool Regio Amsterdam (MRA) Programma manager MRA klimaatbestendig maken /
  Strategisch adviseur klimaatadaptatie Waternet
  Met haar bevlogenheid èn kennis is Lot al een aantal jaren één van de meest toonaangevende collega’s op het gebied van klimaatadaptatie. Met Amsterdam Rainproof en het Platform Samen Klimaatbestendig heeft ze zowel op lokaal niveau als nationaal twee succesvolle programma’s neergezet die hebben bijgedragen aan het besef van urgentie en nog steeds functioneren als vliegwiel voor daadwerkelijke actie. Bevlogen collega, met hart voor het klimaat, zonder het realisme uit het oog te verliezen!
 53. Elma Lunenborg-Mekkes, Administratieve ondersteuner Beheer, Gemeente Hoogeveen (Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen)
  Elma is een collega, waar ik niet zo vaak mee te maken heb, maar een kanjer om als collega te hebben. Je doet nooit vergeefs een beroep op haar, als je er weer eens niet uitkomt qua computergedoe (brieven maken op de officiële manier lukt mij nooit) en , ook niet onbelangrijk; een ontzettend positief, altijd opgewekte collega met een flinke dosis humor. Elma verdient het om in het zonnetje te worden gezet. Haar functie staat niet in de schijnwerper, maar Elma verdient dit !! Kanjer is het.
 54. Barend van Maanen, Vakspecialist ecologie, Waterschap Limburg
  Barend is fijne inspirerende collega die op een warme, gepassioneerde wijze vanuit zijn vakgebied ecologie, helpt en meedenkt. Als aquatisch ecoloog kijkt hij naar macrofauna en onderzoekt hoe de kleine ongewervelde dieren de gezondheid van onze leefomgeving in het water weerspiegelen. Zo heeft hij onlangs mee gewerkt aan een korte film over het bijzondere leven in de waterbronnen in Zuid-Limburg. Tijdens een wandeling kun je via een QR code het filmpje bekijken. Barend weet op rustige deskundige wijze, bij projecten of waterkwaliteitsknelpunten het belang van de ecologie toe te lichten waardoor het geheel meer integraal benaderd wordt.
 55. Aike Maarsingh, Peilbeheerder, Hunze en Aa’s
  Aike Maarsingh is peilbeheerder. Niet alleen tijdens kantooruren, ook ’s weekends en ’s avonds is Aike in touw om het waterpeil goed te stroomlijnen. Hierbij weegt hij goed belangen af. Voor boeren, burgers, tijdens droge en natte perioden.
 56. Stella Meijer, Casamanager Wabo, Gemeente Oisterwijk
  Stella is aangewezen binnen het team om mij als nieuwkomer te voorzien van ondersteuning. Door haar vriendelijke en toegankelijke houding voel ik mij zeer op mij gemak en mocht ze een antwoord niet kunnen geven dan probeert ze nog haar best te doen om iemand aan te wijzen wie dat wel zou weten. Daarbij is zij altijd alert en zie ik haar meestal tijdens overleggen nuttige vraagstukken voorleggen die in het groepsbelang zijn. Waarom ik haar nomineer omdat zij een echt voorbeeld is van ‘door samen te werken, komen wij vooruit en daarbij geeft zij werkenergie’.
 57. Maria Meijerink, Wijkteamconsulent, Gemeente Schagen
  Werkt hard, weet alles, wil altijd meedenken en dingen uitleggen. Echt een rots in de branding.
 58. Selene Mijnlieff, Senior Medewerker, RVO
  Binnen een half jaar heeft zij grote positieve veranderingen in het team gemaakt. Ze is een inspiratie voor het team en weet het moreel hoog te houden als het tegen zit.
 59. Danial Mohammadi Ata, Basis registratie, RVO
  Danial werkt bij ons met een tijdelijke aanstelling. Ik doe de planning van onze afdeling. 1 kik en hij staat mij bij om te helpen met alle taken die er zijn. Danial is een ontzettend leergierige, flexibele, behulpzame collega.
 60. Tom van Mol, Civieltechnisch werkvoorbereider, Gemeente Veldhoven
  Staat altijd meteen klaar voor de inwoners en reageert snel en accuraat op vraagstukken
 61. Francois Mostard, Wijkcoördinator, Gemeente Sittard-Geleen
  Deze collega is betrokken, professioneel en zichtbaar. De manier waarop hij zijn werk uitvoert en omgaat met inwoners is een voorbeeld voor anderen. Via Social Media is hij een spin in het web tussen inwoners en de gemeente en informeert hij betrokkenen over actualiteiten. Zelfs bij reacties op negatieve berichten kan ik respect voor hem hebben. Echt een topper.
 62. Joyce Nab, Medewerkster Communicatie, Waterschap Rivierenland
  Ik vind dat Joyce Nab in aanmerking komt. Zij is vorig jaar augustus gestart als afdelingssecretaresse bij Afdeling Beheer en Onderhoud. Daarna is zij voor afdeling OMC gaan werken als afd. secretaresse en projectsecretaresse. En vanaf juni is zij bij team Communicatie begonnen. In vogelvlucht en uptempo veel functies doorlopen en bewezen dat zij haar mannetje staat. Veel uren maken en thuis ook de zorg voor een kleintje van 2 jaar.
 63. Paula Meijerink , Gastdame/coördinator/bode, Gemeente Ommen
  Paula is, voor ons team van gastdames een rots in de branding, en steun en toeverlaat. Ze is altijd in voor een praatje maar weet ook wanneer er gewerkt moet worden. Van kelders opruimen tot het beheren van t zaaksysteem, van sneeuwschuiven tot de planning regelen en nog vee meer, draait ze haar hand niet voor om. Dus vind ik dat ze deze titel dik verdiend.
 64. Jorike Olde Loohuis, Beleidsadviseur sport en gezonde leefstijl, Gemeente Wijk bij Duurstede
  Jorike is het tegenovergestelde van het stereotype van een ambtenaar. Jorike is altijd vrolijk en opgewekt, ze denkt vanuit de burgers en ondernemers en weet goed de mogelijkheden binnen het werk te benutten. Naast haar topprestaties binnen haar eigen vakgebied, zet ze zich ook onvermoeibaar in voor andere initiatieven binnen de organisatie. Ze zit in de OR, ze zit in de werkgroep FIT en ze is altijd de 1e die haar hulp aanbiedt bij een nieuw project of wanneer een collega hulp nodig heeft.
 65. Bjorn Ordelmans, Opzichter, Gemeente Oldenzaal
  Geweldig persoon. Harde werker, leuk in de omgang en een absolute teamplayer. Heeft veel werk verzet om het gemis van een zieke collega te compenseren.
 66. Manon Ottens, Beleidsmedewerker Duurzaamheid (Energietransitie), Gemeente Montferland
  Bij al het beleid waarbij ze betrokken is geeft ze heel duidelijk aan wat er nodig is, volgt ze zeer zorgvuldige processen en communiceert daarbij uitvoerig en begrijpelijk. Zij neemt initiatief, is adviesvaardig, extern gericht, gedreven voor Duurzaamheid, en bedreven in het toepassen van participatie
 67. Mayke Peeters, Adviseur/ medewerker Communicatie, Gemeente Reusel
  Mayke is een jonge communicatieprofessional bij een kleine Brabantse plattelandsgemeente. Mayke is een fijne collega die altijd voor je klaar staat, een scherpe adviseur voor project en creatieve communicatie en altijd op zoek naar het “omvormen” van ingewikkelde taal naar begrijpelijke taal.
 68. Louise van Roekel, Facilitair en algemeen medewerker, Gemeente Renswoude
  Louise is ruim 35 jaar geleden bij de gemeente Renswoude terechtgekomen via plaatsing vanuit de sociale werkplaats in Veenendaal. Maar hierdoor moet Louise beslist niet onderschat worden. Na 35 jaar verzorgt zij ALLE facilitaire zaken, maar ondersteunt ook de afdeling Bedrijfsvoering en Dienstverlening mbt facturatie en Klantcontactcentrum. Er is geen enkele raads- of commissievergadering die aan haar aandacht ontsnapt en ze is een vraagbaak voor alle personeelsleden.
 69. Petra Roelants, Ondersteuner vergunningverlening, Gemeente Helmond
  Zij is het voorbeeld van dienstverlening pur sang, behulpzaam, meedenken, vriendelijk blijven naar zowel extern en interne klanten en naar haar directe collega’s
 70. Teruggetrokken
 71. Ben Roeterd, Gebiedsregisseur Groen en Landschap, Gemeente Voorst
  Wat is het bijzonder om een ambtenaar te horen over zijn vak, zo gepassioneerd en vol overgave. Ben weet hiermee inwoners, ondernemers, bestuurders en collega’s te overtuigen en mee te nemen in het belang van een mooi, waardevol en ecologisch landschap. Zijn intrinsieke motivatie klinkt door in ieder woord. Niemand anders kan zo goed duidelijk maken waarom natuur en landschap zo belangrijk zijn voor ons allemaal. Hij weet je te raken. Of je nou burger, boer, ondernemer, bestuurder of collega bent.
 72. Emin van Saksen, Administratief medewerker, CIZ
  Emin is een verbinder, een super collega waar je op kan bouwen. Staat altijd voor je klaar. Harde werker, enthousiast, Gedreven, loyaal, motiverend, luisterend, ondernemend en oplossingsgericht een echte teamplayer
 73. Marjolein Sanderman, Beleidsmedewerker Erfgoed, Gemeente Rheden
  Marjolein Sanderman is een ambtenaar in de Engelse zin van het woord: een ‘civil servant’ die voor maar vooral met de maatschappij resultaten boekt. Verbinden is haar tweede natuur. Dat doet ze al sinds jaar en dag met een deskundige, open en empathische benadering en een praktische toepassing van de regels, waardoor ze op natuurlijke wijze gezag en begrip voor het belang van erfgoed afdwingt. Iedereen kent en mag haar. Toch is zij geen push-over. Als beleidsmedewerker is zij er persoonlijk verantwoordelijk voor dat het draagvlak voor erfgoed in Rheden groot is. Een ideale ambassadeur!
 74. Ashna Singh, Communicatieadviseur NL Branding, RVO
  Aanstormend communicatietalent. Of het nou om (virtuele) beurzen of missies gaat of de positionering van startups in het buitenland: Ashna doet het vol energie en met een grote lach. De overgang van offline naar online het afgelopen jaar was niet eenvoudig, maar dankzij Ashna gingen missies en beurzen digitaal gewoon door, en in recordtempo ontwikkelde zij allerlei materialen en middelen die het leven van mensen op de post en andere missieorganisatoren een stuk makkelijker maakten.
 75. Marja Slagmoolen-Gijze, Senior Crisisadviseur, Crisitrainer en Vertrouwenspersoon, RVO
  Marja speelt een grote rol bij de opzet van een nieuwe crisisorganisatie binnen RVO en daarbuiten. Haar onbeperkte energie maakt haar een inspirator die ons team naar grote hoogten brengt. Zij is een voorbeeld voor ons allen, juist in deze tijd van crisissen COVID en de watersnood weten we hoe belangrijk een goede crisis organisatie is, zij doet alles wat in haar vermogen ligt om crisis binnen de gehele overheid aan de man te brengen. ik vind dat zij deze nominatie en titel verdiend.
 76. Karl Sluiter, Beleidsadviseur, Gemeente Stadskanaal
  Karl heeft zich de afgelopen periode onvermoeibaar ingezet voor de gezinnen die te maken hadden met de toeslagenaffaire.
 77. Rob van de Sande, Innovatietechnoloog, Waterschap Aa en Maas
  Rob, is een supertalentvolle kracht. Is intelligent, slim, schakelt heel snel, positief, resultaatgericht, heeft aan 2 woorden genoeg, met laatst het bestuurlijke compliment dat hij de leukste presentatie heeft gehouden in 6 jaar!
 78. Martijn Schuring, Senior beleidsadviseur/teamcoach, SWO De Wolden Hoogeveen
  Martijn staat altijd voor je klaar, stimuleert en motiveert. Een collega die al lang werkte bij de gemeente overleed na een heel kort ziekbed. Hij heeft en ons, en de familie zeer empathisch ondersteund en gezorgd dat het werk dat bleef liggen gewoon opgepakt werd. Daarnaast managede hij de hele afdeling door het zware weer waar we als gemeente Hoogeveen in verkeren. Ideale collega en baas!
 79. Peter Schutte, Jurist, gemeente Hengelo
  Hij heeft heel veel zaken in corona voor de markt maar ook voor de Boa’s gedaan , op de raarste tijden werd er aan hem getrokken , hij moest als jurist zich in alle hoeken wringen ,moest veel vragen van ons in brengen in de veiligheid regio en moest het wee uitleggen aan ons zodat wij er weer mee konden werken . Geen vraag was te veel hij deed het altijd. Peter is een topper
 80. Robert Silvertand, Opzichter civiel, Gemeente Landgraaf
  Top gemotiveerde vernieuwende ambtenaar!
 81. Mark Spa, Praktijk begeleider, SVB
  Mark is gewoon top!
 82. Jakob Spinder, Ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid (regio ambtenaar crisisbeheersing), Gemeente Halderberge
  Jakob, de alwetende over covid-19 maatregelen. Bij iedere vraagstuk over het virus en de handhaving daarvan, was het Jakob, die het antwoord had. Nooit was het te veel en nooit werd het te veel. Jakob was altijd de rust zelve en kon daarmee intern en extern alle vraagstukken behandelen. Een onmisbare schakel in het gemeentelijke en regionale (VRMWB) beleid op Covid-19.
 83. Teruggetrokken
 84. Lieke Terpstra, Projectadviseur, Provinsje Fryslân
  Denkt nooit vanuit bestaande structuren in huis maar altijd vanuit de buitenwereld en dat is zo zo waardevol!
 85. Ben Thijssen, Beleidsmedewerker financiën, Gemeente Heumen
  Ruim 50 jaar in dienst van de gemeente Heumen, zeer betrokken, onverwoestbaar, recht voor de raap, iemand waar je op kunt vertrouwen, kortom een medewerker om te koesteren en trots op te zijn.
 86. Berry Timmermans, Financieel consulent, MijnGemeenteDichtbij (werkorganisatie gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel)
  Berry staat altijd voor iedereen klaar. Nooit is iets te veel gevraagd. Altijd in voor een praatje, een lach of een grap. Wat zouden we toch zonder moeten. Door de cijfers de som niet meer zien. Een excelletje hier en een formuletje daar.
 87. Bernard Vannieuwenhuyze, Leidinggevende jeugdconsulent, Team Jeugd gemeente Landgraaf
  Hij stuurt ons team goed aan, weet efficiënt een brug te maken naar Jens en weet ons team hierin goed te motiveren. Dit alles in deze corona tijd waarbij we thuiswerk en vaak onderbezet zijn.
 88. Pieter van Veen, Coordinator afdeling dienstverlening, Gemeente Urk
  Pieter verdient het om ambtenaar van het jaar te zijn omdat hij zijn KCC team op een uitstekende manier niet alleen leidt maar ook terzijde staat. Dit was voor veel mensen een zwaar jaar maar voor het KCC team van de gemeente Urk hebben we heel wat te verduren gekregen en hadden we af en toe even de steun en peptalk van Pieter nodig om er weer tegen te kunnen.
 89. Irene Verstraten, Datakwaliteitsadviseur, Rijkswaterstaat
  Irene is datakwaliteitsadviseur bij Rijkswaterstaat en staat altijd voor anderen klaar. Ze gaat gepassioneerd en enthousiast te werk en is altijd erg betrokken in het datakwaliteitsteam. Ze ziet oplossingen en kansen in zaken waar anderen vastlopen.
 90. Rianne Visser, Beleidsmedewerker afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Gemeente Krimpenerwaard
  Rianne is een zeer betrokken collega welke op een praktische manier meedenkt met nieuwe initiatieven. Ondanks een drukke agenda maakt ze altijd wel tijd om mee te denken met een probleem. Gewoon een topper!
 91. René Vissers, ICT Coordinator, Gemeente Noordoostpolder
  René is in september 2021 al 25 jaar in dienst bij de gemeente Noordoostpolder. Heeft over die 25 jaar de ICT gecoordineerd als zeer prettig collega en kent de gemeente op zijn duimpje.
 92. Leonie Wassenburg-de Jonge, Adviseur Continu Verbeteren, Gemeente Alphen aan den Rijn
  Leonie is een topper! Ze heeft een magische kracht waardoor ze mensen meekrijgt in veranderingen. Ik kijk tegen haar op. Haar expertise en haar positieve persoonlijkheid.
 93. Mirjam van de Wijgert, Teamleider, Gemeente Gorinchem
  Is een inspiratie voor haar team, als mens en leidinggevende
 94. Manus Willemsen, Fondsenwerver, Gemeente Oude IJsselstreek
  Manus heeft honderden fondsen ( en hun doelstellingen) uit zijn hoofd geleerd en helpt inwoners/organisaties die een subsidieaanvraag bij de gemeente hebben ingediend maar niet of niet voldoende geld krijgen, met een fondsaanvraag: van inwoner met individueel leed tot ouderenproject, jeugdinitiatief, kunst- of theaterproject, inclusieproject of milieuproject. . Als oud-gemeentevoorlichter met een gouden pen, die na een lichte beroerte bij de gemeente in dienst is gebleven met aangepast werk is hij daar zeer succesvol in: meer dan 100 heel blije inwoners en meer dan 7 ton aan geld van fondsen voor hun projecten.
 95. Renzo Willemsen, Adviseur openbare orde en veiligheid, 1Stroom (Werkorganusatie gemeenten Duiven en Westervoort)
  Renzo is in 1999 begonnen bij de gemeente Duiven. Hij begon bij bestuurszaken en stroomde later door naar OOV. Hij werd de rechterhand van inmiddels al 5 burgemeesters. Zijn heldere schrijfstijl, scherpte in stukken en planmatig inzicht kenmerken hem. Vanaf januari 2018 werkt hij, na een ambtelijke fusie, ook voor de gemeente Westervoort. De nominatie ziet met name op de afgelopen anderhalf jaar. Als OOV-er werd hij direct betrokken bij de crisis “corona”. Renzo heeft zich drie slagen in de rondte gewerkt om alle vragen beantwoord te krijgen en problemen op te lossen.
 96. Astrid de Wit, Programmamanager Adaptieve Delta (Klimaatadaptatie), Provincie Zuid-Holland
  Astrid kan goed verbinden, overziet de opgave waar we als heel NL voor staan en zoekt met een positieve en coöperatieve instelling de samenwerking. Ze heeft gepionierd met het Bouwconvenant Zuid-Holland en ook intern is klimaatadaptatie al vroeg als collegebrede opgave neergezet. Ook zet ze mensen uit haar team in hun kracht en is ze altijd bereid om jonge mensen te helpen met een vliegende start binnen beleid!
 97. Enes Yigit, Senior Beleidsmedewerker, Ministerie van Binnenlandse Zaken
  Zijn missie is het bevorderen van veilig werken voor ambtenaren. Hij praat niet alleen over ambtenaren maar spreekt ze en neemt hun verhalen en ervaringen mee bij het maken van beleid. Daarnaast zorgt hij met zijn positieve en inspirerende social media gebruik voor meer interesse in het ambtenaarschap en het dichten van kloven in de samenleving.
 98. Martin Zandstra, Medisch adviseur, CIZ
  Martin is een zeer betrokken collega met hart voor de zaak. Vanuit zijn expertise en ervaring heeft hij menig nieuw collega wegwijs gemaakt, kennis gedeeld en zijn enthousiasme voor het vak overgedragen. Voor mij (en voor menig ander collega) is Martin het boegbeeld van ons kantoor in Zwolle, die zelfs met werken op afstand de cohesie binnen het team weet te behouden.
 99. Ingrid Zondervan, Coördinerend beleidsmedewerker digitale inclusie, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)
  Ingrid heeft digitale inclusie goed op de kaart gezet. Zij zorgt ervoor dat het team het werk zo goed mogelijk kan doen en weet ook in coronatijd goed onderling contact en een goede onderlinge samenwerking te creëren. Ze spreekt mensen waar nodig (respectvol) aan en is eerlijk, betrokken en oprecht. Ze is er echt op gericht om verschil voor de burger te maken. Ingrid zorgt voor een goede verbinding met het management, de politieke lijn en alle stakeholders (publiek en privaat). Ze heeft een uitstekende politiek-bestuurlijke sensitiviteit, weet inhoudelijk goed wat er speelt en nodig is en organiseert daarop actie.
 100. Richard van Zwieten, Teammanger, Gemeente Almere
  Richard is een leidinggevende de zijn medewerkers centraal stelt. Ziekte van familieleden, problemen in de thuissituatie etc. Overal wordt wel een maatoplossing voor verzonnen zodat het werk er niet onder leidt maar de medewerker toch alle ruimte krijgt die hij of zij nodig heeft. Ik heb uit eigen ervaring ondervonden hoe belangrijk dit is. Het vreemde is eigenlijk dat als mensen op deze manier de ruimte krijgen de productiviteit en niet onder leidt maar de betrokkenheid wel enorm groeit.
Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *