nieuws Publieke professional

Shortlist kandidaten Overheidsmanager van het Jaar 2022 bekend

De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2022 zijn bekend! Uit alle inzendingen zijn zes overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken.

Meer dan honderd overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema ‘Baanbrekend Besturen’.

De zes shortlistkandidaten zijn:

  • Christien Bronda (Gemeentesecretaris, Gemeente Groningen)
  • Pieter Janssen (Secretaris Directeur, Hoogheemraadschap Delfland)
  • Theodor Kockelkoren (Inspecteur-generaal der Mijnen, Staatstoezicht op de Mijnen)
  • Wilfred Rietdijk (Brigadegeneraal Bedrijfsvoering, ministerie van Defensie)
  • Nanette van Schelven (Directeur-Generaal Douane, ministerie van Financiën)
  • Carla Schutte (Plaatsvervangend directeur IV, Integratie Business Services Auto, Inning en Betalingsverkeer, Belastingdienst)

Lees hier meer over deze kandidaten.

Na het gesprek tussen de shortlisters en de jury wordt eind september bekendgemaakt wie de drie finalisten zijn. De finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt op dinsdag 22 november tijdens de uitreiking in de Ridderzaal één van de finalisten gekroond tot Overheidsmanager van het Jaar 2022.

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. De award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee de beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, werken we bovendien elk jaar met een uniek thema. Het thema van deze editie is ‘Baanbrekend Besturen’.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *