nieuws Publieke professional

Prijs voor ombudsman Reinier van Zutphen

Nationale ombudsman Reinier van Zutphen ontvangt de BeNeLux-Europa-Prijs voor zijn ‘bijzondere verdiensten op het gebied van burger, overheid en rechtspraak’. Dat maakte het BeNeLux-Universitair Centrum (B.U.C.) bekend.

Het B.U.C. heeft dit jaar uitgeroepen tot het jaar van humaniteit en rechtvaardigheid. Op dat gebied prijst de jury de ‘talloze, onvermoeibare inspanningen voor mens en wereld’ van Reinier van Zutphen.

Van Zutphen stelt in een reactie vereerd te zijn de prijs in ontvangst te mogen nemen. Hij vindt het in zijn werk heel belangrijk een brug te slaan naar andere ombudsmannen in Europa en het Caribische deel van het koninkrijk. De prijs is een extra stimulans om nog meer van elkaar te leren en inzichten te delen, zegt Van Zutphen.

De BeNeLux-Europa-Prijs wordt sinds 1999 uitgereikt aan personen of instellingen die uitzonderlijke prestaties hebben verricht op het gebied van samenwerking en vriendschap in de Benelux. Hij is eerder toegekend aan onder meer Jan Peter Balkenende, Neelie Kroes, Herman Van Rompuy, Piet Hein Donner, Frans Timmermans en Xavier Bettel. De uitreiking van dit jaar vindt plaats op 10 juni in Leuven.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *