nieuws Publieke werken

Loket Woningbouwimpuls geopend

Gemeenten kunnen tot en met 25 september 2022 projecten indienen voor een bijdrage uit de Woningbouwimpuls. Met die regeling krijgen gemeenten een financiële bijdrage voor het sneller bouwen van meer betaalbare woningen.

Voor deze tranche is 300 miljoen euro beschikbaar. In totaal is deze kabinetsperiode 1,25 miljard euro beschikbaar voor de Woningbouwimpuls.

In december 2022 wordt bekend welke projecten een bijdrage krijgen voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van de betaalbaarheid van die woningen voor starters en mensen met een middeninkomen. Bij aanmelding voor 16 september 2022 krijgt de indiener voor het sluiten van het aanvraagloket een reactie op de volledigheid en beoordeelbaarheid van de aanvraag.

In Nederland is een groot tekort aan woningen. Tot en met 2030 moeten er 900.000 woningen bijgebouwd worden. Daarbij is er vooral veel vraag naar betaalbare woningen voor starters en middeninkomens. Met de Woningbouwimpuls wil de overheid bijdragen aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort kennen. Het geld kan ingezet worden voor bijvoorbeeld de sanering van vervuilde grond, het uitplaatsen van bedrijven en het aanpassen van toegangswegen.

Lees hier meer informatie of doe een aanvraag

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *