nieuws Wie is wie?

Lonneke Kapoen directeur Advies, Regie en Centrale Autoriteit bij JenV

Lonneke Kapoen wordt met ingang van 1 mei 2023 directeur Advies, Regie en Centrale Autoriteit bij het directoraat-generaal Straffen en Beschermen van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

De directie Advies, Regie en Centrale Autoriteit levert expertise aan het directoraat-generaal Straffen en Beschermen door (gevraagd en ongevraagd) te adviseren, te faciliteren en te toetsen over beleidsvraagstukken op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, juridische zaken, informatievoorziening en subsidies.

Kapoen is sinds 2017 werkzaam bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Op dit moment is ze als afdelingsmanager Uitvoeringsbeleid verantwoordelijk voor goed uitvoerbaar beleid voor ondernemend Nederland. Eerder was zij werkzaam bij het ministerie van Justitie in Veiligheid in diverse (management)functies in de uitvoering, bij staf en beleid en bij de Europese Unie. Haar werkterreinen lagen altijd op het snijvlak van beleid en uitvoering en de goede doorvertaling daarvan richting de maatschappij.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *