nieuws Wie is wie?

Karen van Oudenhoven-Van der Zee directeur Sociaal en Cultureel Planbureau

Karen van Oudenhoven-Van der Zee wordt directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Per 1 oktober 2022 is ze de opvolger van Kim Putters.

Prof. Dr. Karen van Oudenhoven-Van der Zee was de afgelopen jaren conrector van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam en decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan die universiteit. Eerder werkte zij als decaan aan de Universiteit Twente en als hoogleraar Organisatiepsychologie en directeur van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van Oudenhoven-Van der Zee studeerde psychologie, is gespecialiseerd in Persoonlijkheidspsychologie en Arbeids- en Organisatiepsychologie en promoveerde in de Sociale en Gezondheidspsychologie.

Naast haar huidige functie bij de VU bekleedt Van Oudenhoven-Van der Ze een Leerstoel Interculturele Competentie, om onderzoek te doen naar management van culturele diversiteit in organisaties. Zij is medeoprichter en voorzitter van het initiatief Meer Kleur aan de Top en adviseert onder andere het Rijksmuseum en verschillende departementen op het gebied van diversiteitsbeleid.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *